Armed Conflicts
Updated at:

Γύρω από την Λήμνο το USS Harry S. Truman (CVN-75)-Από Σούδα απογειώθηκε πριν από λίγο και ένα κατασκοπευτικό Lockheed EP-3E ARIES II (upd)

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Το Χάρι Τρούμαν πλέει γύρω από Λημνο είναι σε battle orbit για συνεχείς απογειώσεις μαχητικών F-18 προς τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας

Το Ντε Γκωλ παραμένει νοτίως Κρήτης

Από Σούδα απογειώθηκε πριν από λίγο και ένα κατασκοπευτικό Lockheed EP-3E ARIES II

Χθες στον εναέριο χωριό της Ρουμανίας πέταξαν και δυο αμερικάνικα Β-52 στρατηγικά βομβαρδιστικά με κυρία αποστολή την πυρηνική κρούση

 

Αρχικό κείμενο 

Έρχεται σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ και ρεπορτάζ της Γεωργίας Γαρατζιώτη στο OPEN,το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman,στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο βρίσκονταν μεταξύ Αη Στράτη και Λήμνου.

Η πορεία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου σηματοδοτεί έναν νέο «ψυχρό» πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο οποίος  έχει μεταφερθεί πλέον στο Αιγαίο και τα Στενά του Βοσπόρου.

Υπενθυμίζουμε σε ρουμανικά και άλλα αεροδρόμια βρίσκονται αμερικανικά αεροσκάφη F-18 και F-35 που υλοποιούν εναέριες  περιπολίες.

Την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου αποτελούν το καταδρομικό USS San Jacinto (CG 56) και τα αντιτορπιλικά USS Bainbridge (DDG 96), USS Cole (DDG 67), USS Gravely (DDG 107), και το USS Jason Dunham (DDG 109), ενώ έχει ενταχθεί σε αυτή και η φρεγάτα HNoMS Fridtjof Nansen (F310).

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 103.000 τόνων, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και κινείται με ισχύ που δίνουν οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες του. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78, ενώ το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.

Το USS Harry S. Truman (CVN-75) μεταφέρει  90 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων ενώ  διαθέτει 2.500 καμπίνες με δυνατότητα παραμονής 6.500 στρατιωτικού προσωπικού.

Σε άρθρο μας πριν μερικούς μήνες, είχαμε αναφέρει ότι το Αιγαίο θα αποκτήσει τρομερή σημασία σε ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Γιούρι Νετκάτσεφ, είχε αναφέρει ότι : “Για να υποστηρίξουν όμως στρατιωτικά την Ουκρανία, τα αμερικανικά αντιτορπιλικά δεν χρειάζεται να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτά τα πλοία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους RGM-109E Tomahawk Block IV, τύπου Κρουζ με εμβέλεια 2.400 χλμ. οι οποίοι είναι ικανοί να διασχίσουν ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία για να χτυπήσουν στο Ντονέτσκ”.

Με λίγα και απλά λόγια, ο ίδιος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι, το Βόρειο Αιγαίο, σε ένα πιθανό σενάριο ραγδαίας αναβάθμισης των εντάσεων στην Α.Ουκρανία και την Κριμαία, θα διαδραματίσει τρομερά σοβαρότατο ρόλο, δεδομένης και της συνθήκης του Μοντρέ και των περιορισμών στα Στενά του Βοσπόρου.

ΝΑΤΟ και Ρωσία προετοιμάζονται για ένα ισχυρότατο μπραντεφέρ στην περιοχή μας, ενώ οι Τούρκοι σχεδιάζουν τον επόμενο μήνα πιθανότατα έρευνες στην Α.Μεσόγειο, δημιουργώντας μια πραγματικά μια “καυτή” περιοχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο.     

Την ίδια στιγμή έχουμε δράση των ναυτικών μονάδων ΗΠΑ, Γαλλίας και Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς πρόκειται για πλοία και υποβρύχια που συγκεντρώνουν τεράστια ισχύ πυρός.

Με τους αμερικανούς να ασκούνται για όλο σχεδόν τον Μάρτιο με πραγματικά πυρά στο Μυρτώο, τους Γάλλους με το δικό τους αεροπλανοφόρο Σάρλς Ντε Γκωλ να ελλιμενίζεται στην Κύπρο, το «παιχνίδι» είναι για γερά νεύρα καθώς οι ρωσικές μονάδες που έχουν «ξεμείνει» στην Ανατολική Μεσόγειο μετά το κλείσιμο των Στενών αριθμούν σε τουλάχιστον 20, μεταξύ των οποίων και το βαρύ καταδρομικό Ustinov με τους πυραύλους Basalt που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως πυραύλους «φονιάδες» αεροπλανοφόρων.

Οι ρωσικές μονάδες είναι ανεπτυγμένες από την περιοχή των ακτών της Συρίας μέχρι νοτιοδυτικά της Κύπρου αρκετά νοτιότερα από το Καστελόριζο.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR