World

«Αιώνιος» ασθενής! Έχει 14 μήνες κορονοϊό και έχει κάνει 78 τεστ και όλα βγήκαν θετικά

Πολλοί είναι οι ασθενείς με κορονοϊό που εξακολουθούν για πολύ καιρό να έχουν συμπτώματα της νόσου. Κάποιοι, μάλιστα, νόσησαν θεραπεύτηκαν και κόλλησαν COVID ξανά, αλλά αυτό που συνέβη σ’ αυτόν τον άντρα από την Τουρκία είναι μάλλον πρωτοφανές.

Ο 56χροβος Μουζάφερ Καγιασάν ίσως κατέχει το ρεκόρ για τον περισσότερο καιρό που κάποιος νόσησε από κορονοϊό στην Τουρκία και, πιθανότατα, οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Από το 2020, έχει διαγνωστεί 78 φορές θετικός και αναζητεί μια διέξοδο απ’ όλα αυτά, μιας και ο κορονοϊός τον έχει κρατήσει σε καραντίνα στο σπίτι ή στο νοσοκομείο για συνολικά 14 μήνες.

Ο Καγιασάν, πάσχει και από λευχαιμία, διαγνώστηκε με κορονοϊό πρώτη φορά τον Νοέμβρη του 2020 και μπήκε στο νοσοκομείο.

Έπειτα από σύντομη νοσηλεία πήρε εξιτήριο και γύρισε στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέμεινε σε καραντίνα περιμένοντας την πλήρη ανάρρωσή του.

Όμως αυτό ήταν μόνο η αρχή της απομόνωσής του. Εάν ένας ασθενής στην Τουρκία βγει αρνητικός, τότε μπορεί να βγει από την απομόνωση.

Όμως, ο Καγιασάν έκανε έκτοτε 78 τεστ κορονοϊού και όλα βγήκαν θετικά.

CONTINUE READING

Πέρασε 9 μήνες στο νοσοκομείο κι άλλους 5 μήνες στο σπίτι του.

Ο άντρας απευθύνθηκε στις αρχές για να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημά του.

Ο Καγιασάν είναι αναγκασμένος να παραμένει μόνος του στο σπίτι και να βλέπει τα παιδιά του και τα εγγόνια του μονάχα μέσα από ένα παράθυρο, πίσω από το τζάμι.

Όπως ανέφερε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas News Agency, οι γιατροί του είπαν πως τα τεστ που θα κάνει για τον κορονοϊό θα συνεχίσουν να βγαίνουν θετικά, λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματός του από τη λευχαιμία.

Η γυναίκα του έμεινε για λίγο μαζί του κατά τη διάρκεια της απομόνωσής του και δυο φορές βγήκε αρνητική στο τεστ.

Το ίδιο και ο γιος του.

«Στην αρχή πίστεψα ότι είμαι φορέας, αλλά ούτε αυτή είναι η κατάσταση. Κανείς εκτός απ’ αυτούς δεν έμεινε μαζί μου. Νομίζω ότι είμαι πιο εκτεθειμένος στον κορονοϊό απ’ ότι αυτοί. Ακόμα και μια γάτα που περνάει από το παράθυρο μπορεί να με κολλήσει» λέει με χιούμορ ο 56χρονος άντρας, σύμφωνα με την Daily Sabah.

«Θεραπεύτηκα, αλλά ακόμα έχω απομεινάρια κορονοϊού στο σώμα μου. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση που μου έδωσαν για τα θετικά τεστ» λέει ο άντρας.

«Δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα που μένω μόνος μου εδώ. Μόνο που δεν μπορώ να αγγίξω τους αγαπημένους μου. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ καν να εμβολιαστώ, εξαιτίας της κατάστασής μου» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR