Sport
Updated at:

Παράταση στο θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς - Ούτε σήμερα θα βγει η απόφαση για την παραμονή του «Νόλε» στην Αυστραλία

Σε πρωταγωνιστή του αυστραλιανού Οπεν πριν ακόμα πατήσει το πόδι του στα κορτ έχει αναδειχθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε την έφεση σχετικά με την απόφαση ακύρωσης της βίζας του, έκανε προπόνηση, αλλά η τελική απόφαση για την παραμονή του στην Αυστραλία αναμενόταν να ληφθεί σήμερα Τρίτη.

Στο πλευρό του Νόλε, εκτός από τους συμπατριώτες του, βρέθηκαν και Ελληνες ομογενείς, ενώ μία λανθασμένη πληροφορία για σύλληψη του αθλητή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.    

Όπως φαίνεται, το… σίριαλ Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια, καθώς η απόφαση για την απέλαση ή παραμονή του Σέρβου τενίστα στην Αυστραλία θα καθυστερήσει, αφού δεν θα βγει ούτε σήμερα, όπως ήταν το αρχικό πλάνο.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο δικαιώθηκε χθες από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, με τον Υπουργό Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, να θέλει να εξετάσει όλα τα δεδομένα πριν εκδώσει την οποιαδήποτε απόφαση.

Παράταση λοιπόν στην αγωνία, με το υπουργείο να βγάζει και σχετική ανακοίνωση για το θέμα. «Όπως τονίστηκε και χθες στο δικαστήριο, ο υπουργός Χοκ εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης της βίζας του κυρίου Τζόκοβιτς. Σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, ο υπουργός Χοκ θα εξετάσει διεξοδικά την υπόθεση. Mε το θέμα ακόμα να εκκρεμεί, για νομικούς λόγους είναι ανάρμοστο να γίνει επιπλέον σχόλιο».

Θυμίζουμε πως απομένουν έξι μέρες για την έναρξη του τουρνουά στην Αυστραλία και κανείς δε γνωρίζει ακόμα ποια θα είναι η… τύχη του Νόβακ Τζόκοβιτς.

CONTINUE READING

Αξιοπρεπή μεταχείριση ζητά η πρωθυπουργός της Σερβίας από την Αυστραλία

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς συνομίλησε τηλεφωνικά, αργά χθες βράδυ, με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον για την υπόθεση Τζόκοβιτς και ζήτησε να τύχει δίκαιης αντιμετώπισης από τις αυστραλιανές αρχές ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο.

"Η κ. Μπρνάμπιτς ζήτησε από τον Αυστραλό συνάδελφό της να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταχείριση στην Αυστραλία, για όλη τη διάρκεια της παραμονής του και να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματά του", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της πρωθυπουργού. Η Αννα Μπρνάμπιτς επανέλαβε την πρόθεση της σερβικής κυβέρνησης να παράσχει κάθε είδους εγγυήσεις για την παραμονή του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας τόνισε ιδιαίτερα "την σημασία που έχει η διασφάλιση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς των συνθηκών προπόνησης και φυσικής προετοιμασίας δεδομένου ότι δεν του επετράπη να προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες και το τουρνουά στη Μελβούρνη ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο". Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν να επικοινωνήσουν ξανά τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα.

Ναδάλ: Τσίρκο

«Τσίρκο» χαρακτήρισε όσα διαδραματίζονται στην Αυστραλία ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός τενίστας, παρ’ όλο που διαφωνεί με τον Σέρβο στο θέμα του εμβολίου, πήρε θέση υπέρ της δικαίωσής του.

«Η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο δίκαιη απόφαση. Του εύχομαι καλή τύχη», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero» και αναφερόμενος στο εμβόλιο πρόσθεσε: «Τα πιο σημαντικά επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο λένε ότι το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτή η πανδημία και η καταστροφή που βιώνουμε τους τελευταίους 20 μήνες».

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Νικ Κύργιος. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Σίδνεϊ και, όπως ανέφερε σε λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, «εάν όλα πάνε καλά θα σας δω όλους στο Οπεν της Αυστραλίας».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR