World

Σοβαρή καταγγελία κατά της Ευρωβουλής: «Πάνε να "θάψουν" αναφορά για τη νομική ασυλία της AstraZeneca»

Σε σοβαρή καταγγελία κατά της Ευρωβουλής που προσπαθεί να αποκρύψει αναφορά του για τις νομικές και πολιτικές ευθύνες της ΕΕ που χορήγησαν νομική ασυλία στην AstraZeneca, προχώρησε ο Νότης Μαριάς.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,» πρώην Ευρωβουλευτής και Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από την 3η Φεβρουαρίου είχε καταγγείλει ότι Βρυξέλλες και Αθήνα «είχαν συνομολογήσει λεόντειες και σκανδαλώδεις ρήτρες αποκλεισμού ευθύνης και αποζημίωσης υπέρ της AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του COVID-19».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως οι ρήτρες που συμφωνήθηκαν με τις πολυεθνικές των εμβολίων ήταν παράνομες ενώ η αναφορά του επικεντρωνόταν σε καταγγελίες για τις «σκανδαλώδεις ρήτρες απαλλαγής ευθύνης που συνομολόγησε η Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις υπέρ της AstraZeneca».

«Ιδίως δε καθώς σύμφωνα με τις ρήτρες αυτές αν κάτι συμβεί σε κάποιον εμβολιασθέντα με το εν λόγω εμβόλιο τότε ευθύνη αποζημίωσης υπάρχει μόνο εκ μέρους των κρατών μελών της ΕΕ και όχι εκ μέρους της πολυεθνικής» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

CONTINUE READING

Μάλιστα στις 30/6/2021 η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών ενημέρωσε τον Νότη Μαριά ότι η αναφορά του κρίθηκε παραδεκτή και διαβιβάστηκε για προκαταρκτική έρευνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για γνώμη.

Όμως «όπως προκύπτει από την Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής Αναφορών η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών προτείνει να περατωθεί και μάλιστα χωρίς καμία συζήτηση η Αναφορά του Νότη Μαριά κατά της AstarZeneca«λαμβανομένων υπόψη της γραπτής απάντησης της Επιτροπής ή άλλων ληφθέντων εγγράφων».

Τώρα, ο Νότης Μαριάς ζητά την Ισπανίδα Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής η αναφορά του να βγει από το τμήμα Β’ της ημερήσιας διάταξης και να μην κλείσει αλλά και να προσδιοριστεί το συντομότερο δυνατόν για συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR