Greek-Turkish Relations
Updated at:

Όσα δεν φτάνει η αλεπού! Τουρκικό σχέδιο κατάληψης της Ελλάδος για...ανιστόρητους

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε είναι κάτι που διαβάζουμε για πρώτη φορά, αφού αποτελεί πλέον κοινότυπο, ότι η Τουρκία θα κινηθεί πιθανόν, εκτός συνόρων, για να αλλάξει την εσωτερική ατζέντα με την πείνα, την ανεργία και την υποτίμηση της λίρας.

Οφείλουμε όμως ως ελληνισμός να έχουμε ανοικτά αυτιά και μάτια, διότι κάθε ημέρα που περνά, το τουρκικό καθεστώς “βυθίζεται” στο τέλμα της οικονομικής κατάρρευσης, και αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμη.      

“Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια σειρά από εσωτερικές κρίσεις και οι διεθνείς διαμάχες προσφέρουν έναν τρόπο στην κυβέρνηση να στρέψει την εσωτερική προσοχή σε άλλα ζητήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=QXT_4gSIo4chttps://www.youtube.com/watch?v=SSzENXjGlig

Ο Ερντογάν, όπως πάντα, επιδιώκει να εξοντώσει τους εξωτερικούς εχθρούς σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της βάσης του ειδικότερα, αλλά και του πληθυσμού γενικότερα, από την κατάρρευση της λίρας και τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, ο οποίος έχει εσωτερικές διαιρέσεις», δήλωσε η Ιρίνα Τσούκερμαν, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναλύτρια εθνικής ασφάλειας με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Από την άλλη πλευρά, ο Τούρκος ειδικός Μπασάλ Μπαϊσάλ, σύμφωνα με τον echedoros-a.gr, μας ομιλεί για τουρκικό σχέδιο κατάληψης της Ελλάδος και τις δυσκολίες που θα έχει αυτό.   

“Η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις της χώρας βρίσκονται συνήθως στις πεδιάδες στα νότια και ανατολικά της χώρας. Σε μια επιχείρηση που θα γίνει από τη θάλασσα, είναι πιθανό ο στρατός που διαθέτει μεγάλο αριθμό προσωπικού να φτάσει γρήγορα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν είναι πολύ μεγάλη χώρα σε έκταση, το βάθος άμυνας είναι περιορισμένο. Η ύπαρξη πολλών νησιών μακριά από την ηπειρωτική χώρα δυσκολεύει επίσης την Ελλάδα να υπερασπιστεί τα νησιά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Δεν υπάρχει κανένα φυσικό στοιχείο που να μπορεί να αντέξει η ελληνική άμυνα μέχρι τον ποταμό Νέστο απέναντι σε επίθεση από τη Δυτική Θράκη.

Η γεωγραφία δεν βοηθά την ελληνική πλευρά που είναι σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την άμυνα στη γραμμή ανατολής-δύσης.

Απέναντι στις επιθέσεις που μπορεί να προέρχονται από τη γραμμή βορρά-νότου, το βάθος άμυνας είναι σχετικά υψηλότερο», τόνισε ο Μπαϊσάλ που είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο Μπιλίμ της Άγκυρας, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης.

Θα προτείναμε στον Τούρκο ειδικό να διαβάσει καλά πρώτα ελληνική ιστορία, ειδικά από τους Περσικούς πολέμους μέχρι σήμερα, αφού εκεί θα διαπιστώσει ότι πολλοί ήθελαν να κάνουν “περίπατους” κατά της χώρας μας, αλλά έμειναν στα λόγια.

Η Ελλάδα διαθέτει ημιορεινό και ορεινό έδαφος σε κάποιες περιοχές, ενώ έχει δεκάδες “παγίδες” με κοιλάδες και βουνά, τα οποία αποτελούν φυσικά εμπόδια σε κάθε επιβουλέα της εθνικής μας κυριαρχίας.

Τα νησιά μας μπορεί να απέχουν πολλά μίλια από την κυρίως χώρα, αλλά έχουν και αυτά ορεινό έδαφος, και πολλές δυνατότητες να αντιταχθεί ισχυρότατη άμυνα, ώσπου να έρθουν οι κύριες ενισχύσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα λέγαμε στον Τούρκο ειδικό, η πολεμική αεροπορία και πολεμικό ναυτικό θα παίξουν τρομερά σημαντικό ρόλο, σε μια πιθανή αναμέτρηση Τουρκίας-Ελλάδος, και εκεί οι Τούρκοι δεν έχουν με τίποτα το πάνω χέρι, ότι και λένε.        

 

https://www.youtube.com/watch?v=Th3uZEFqil8

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR