Greek-Turkish Relations
Updated at:

Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με γαλλικό χάρτη χωρίς την μισή Κωνσταντινούπολη και την Α. Θράκη

Πυρ και μανία στην κυριολεξία είναι οι Τούρκοι με τον  “σκανδαλώδη”, όπως τον χαρακτηρίζουν χάρτη της Τουρκίας, που δημοσιοποίησε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο χάρτης δημοσίευσε τις βάσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, χωρίς να ...συμπεριλαμβάνει  μέρος της Κωνσταντινούπολης και της Α. Θράκης στο τουρκικό έδαφος.

Το θέμα ήταν οι εξαγωγές των τουρκικών UAV και το μεγάλο  ενδιαφέρον για αυτά τα εναέρια οχήματα. Αναφέρθηκε ότι πολλές χώρες, από το Καζακστάν μέχρι την Αγκόλα, αγοράζουν τουρκικά εξοπλισμένα με πυραύλους UAV, κάτι που έχει εγείρει ανησυχίες στην δύση και σε χώρες σαν την Γαλλία η οποία έχει ισχυρότατη αμυντική βιομηχανία.

Στον χάρτη με τίτλο «Demand for Turkish drones», φαινόταν ότι «η περιοχή της Κωνσταντινούπολης στην Ευρωπαϊκή Πλευρά και η Α. Θράκη δεν ανήκαν στην Τουρκία».

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που παρόμοιοι χάρτες κυκλοφορούν με θέμα την ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

Μόλις τον Ιούνιο του 2021, ο γνωστός μας Τούρκος Ναύαρχος ε.α. Cihat Yaycı, ο οποίος επηρεάζει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίαςείε δηλώσει:  

Ο Μπάιντεν λέει: «Θέλω να να δω την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους». Αυτά είναι ασύμβατα με συμμαχίες.

Μετά από αυτό ξέρετε τι θα έρθει; Ένα ''Ελληνορθόδοξο Βατικανό'' στην Κωνσταντινούπολη. Το λένε ανοιχτά. Πρόκειται για ένα έργο που διαταράσσει την ενότητα και την ακεραιότητα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, η Τουρκία πρέπει να διαφοροποιήσει τα οπλικά της συστήματα. Δεν θα πρέπει να αγοράζουμε όπλα από την Δύση”.

'Η απομόνωση της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο, από την Κύπρο σημαίνει το τέλος του Τουρκικού Έθνους. Αυτό θα σήμαινε μια νέα Συνθήκη των Σεβρών με το πρόσχημα των λεγόμενων καλών σχέσεων. Δεν θα πρέπει να προκληθούν νέες απώλειες”.

Η Τουρκία έχει συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να προχωρήσει σε ανοιχτή πολεμική ρήξη εναντίον κράτους μέλους της ΕΕ / ΝΑΤΟ, καθώς θα προκαλούσε άμεσα την απόσχιση των κουρδικών εδαφών από την νοτιοανατολική Τουρκία.

Η περιοχή Ντιγιαρμπακίρ πιθανότατα θα ενώνονταν με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι μολονότι μοιάζει με μια παρανοϊκή ιδέα, ορισμένα μέρη απολαμβάνουν τη δυνατότητα διεθνοποίησης της μικρής γεωγραφικής ευρωπαϊκής περιοχής της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Kadikoy (στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης), προκειμένου το Στενό του Βοσπόρου να τεθεί υπό τον άμεσο έλεγχο των άλλων δυνάμεων.

Η σημερινή Τουρκία είναι αυτό που έχει μείνει από τη διαμελισμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία, και με δεδομένο ότι είναι μια χώρα που αποτελείται από μια ποικιλία φυλών και εθνοτήτων, είναι πάρα πολύ ευάλωτη σε ακόμη μεγαλύτερη αποσύνθεση, ότι και να δηλώνουν διάφοροι ειδικοί , ειδικά στην χώρα μας.

 

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR