World

Ινστιτούτο Γκαμαλέγια: Το Sputnik V είναι πιθανότερο να είναι αποτελεσματικό απέναντι στην μετάλλαξη Μποτσουάνα

Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια λέει το Sputnik V είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικό έναντι του νέου στελέχους σε σχέση με άλλα εμβόλια. Τι είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια γνωστοποίησε σήμερα ότι προς το παρόν δεν έχουν λάβει το νέο στέλεχος του κορονοϊού με τις 32 μεταλλάξεις, ώστε να μπορούν να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα του Sputnik V.

Ειδικότερα, ο μικροβιολόγος Αλεξάντρ Γκίνσμπουργκ ανέφερε ότι δείγμα του στελέχους απαιτείται ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και να δουν οι ειδικοί πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο Sputnik V έναντι αυτής της παραλλαγής.

«Δεν έχουμε ακόμη στέλεχος νέας παραλλαγής του ιού. Η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου μπορεί να προσδιοριστεί μόνο πειραματικά, και για αυτό χρειαζόμαστε το στέλεχος» δήλωσε συγκεκριμένα.

CONTINUE READING

Οπότε, όπως είπε, «δεν υπάρχει λόγος μέχρι στιγμής να μιλάμε για την ανάγκη "αναπροσαρμογής" του εμβολίου Sputnik V λόγω του νέου στελέχους», είπε ο Γκίνσμπουργκ.

«Θεωρητικά, είναι δύσκολο να πούμε πόσο αποτελεσματικό θα είναι ένα εμβόλιο εναντίον αυτής της παραλλαγής, αλλά το Sputnik V παρέχει το ευρύτερο φάσμα εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σύγκριση με άλλα εμβόλια, επομένως είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικό ενάντια στο νέο στέλεχος από άλλα εμβόλια» τόνισε έπειτα.

Η νέα μετάλλαξη έφτασε στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη έφτασε η νέα μετάλλαξη Μποτσουάνα, με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ένας Βέλγος ιολόγος επιβεβαίωσε το κρούσμα την Παρασκευή.

Ειδικός ανέφερε στο Twitter πως η μετάλλαξη βρέθηκε σε ταξιδιώτη που επέστρεψε στο Βέλγιο από την Αίγυπτο στις 11 Νοεμβρίου. Το άτομο εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα στις 22 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε ο ιολόγος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR