Society
Updated at:

Εθνικός διχασμός για τον Άρη Σερβετάλη! Δεν ρίχνει αυλαία η κόντρα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις με αφορμή την απόφαση του γνωστού ηθοποιού Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση "Ρινόκερος" στο θέατρο Κιβωτός, μετά τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που απαγορεύουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους στα θέατρα.

Τα social media έχουν πάρει "φωτιά" ιδίως και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε χθες ο Άρης Σερβετάλης προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του.

Διχασμένος εμφανίζεται και ο καλλιτεχνικός χώρος με αφορμή την απόφαση του Άρη Σερβετάλη, καθώς άλλοι τάσσονται κατά και άλλοι υπέρ του.

 

Στο πλευρό του Σερβετάλη ο Λαζόπουλος: Και εγώ δεν μπορώ να παίζω μόνο σε εμβολιασμένους


Ο Λάκης Λαζόπουλος χθες, πάντως, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση αυτή του Αρη Σερβετάλη, τάχθηκε στο πλευρό του, λέγοντας ότι ούτε και ο ίδιος θα μπορούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

«Αγαπώ πάρα πολύ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και ξέρουμε όλοι ότι κάνει μια επιτυχία. Το λέω γιατί είναι βασικό στην απόφασή του αυτή. Εγώ έχω κάνει αυτή τη δήλωση πολύ νωρίτερα. Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές! Μπορεί να το σεβαστώ αυτό το μέτρο, δηλαδή είμαι υπέρ αυτού του μέτρου, με την έννοια ότι όταν μπαίνουν στο λεωφορείο στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπαίνουμε εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι μαζί, γιατί να μη συμβεί αυτό και στο θέατρο; Αυτά τα μέτρα που δεν είναι ακριβώς μέτρα δημιουργούν σύγχυση. Αν το μέτρο είναι κάθετο... αν υπάρχουν κάμπυλες κάποιος θα κρυφτεί στις καμπύλες», είπε χαρακτηριστικά ο Λάκης Λαζόπουλος

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση. «Ζούμε σε δύσκολους καιρούς δεν μπορείς να παρατάς μια παράσταση», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως όταν «ηγείσαι ενός θεάτρου πρέπει να φέρεσαι επαγγελματικά και όχι εγωιστικά».

Ωστόσο, «Το Πρωινό» επικοινώνησε και με ηγούμενο μονής και προσωπικό φίλο του Άρη Σερβετάλη. Μεταξύ άλλων είπε ότι ο «καθένας έχει το δικό του σκεπτικό» και ότι «η Δημοκρατία εκφράζεται με πολλούς τρόπους»

Από την πλευρά της, η Βάσια Παναγοπούλου, μιλώντας επίσης στο «Πρωινό», ανέφερε ότι «έχουμε Δημοκρατία και έχει δικαίωμα ο καθένας να αποφασίζει μόνος του τι θα κάνει» και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή κοστίζει στον Άρη Σερβετάλη. Υποστήριξε ακόμα ότι είναι ευθύνη της παραγωγής, αφού τους είχε ενημερώσει από την αρχή για τις προθέσεις, ενώ μιλώντας για την ίδια, ως θεατρική παραγωγός είπε πως «εγώ προσωπικά δεν ήθελα να πάρω το ρίσκο να έχω στην παράσταση ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι».

Παράλληλα, ο Μανούσους Μανουσάκης είπε πως «αυτό που με τρομάζει είναι η αδιαλλαξία και ο φανατισμός. Εδώ έχουμε μια ακραία θέση που δεν λαμβάνει υπόψη το κοινωνικό σύνολο. Θα μπορούσε να συνέχιζε τις παραστάσεις μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης», ανέφερε ότι ο Άρης Σερβετάλης με την απόφασή του αυτή σέβεται το μισό κοινό και το άλλο μισό όχι, ενώ πρόσθεσε ότι «ο διαχωρισμός εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων είναι μέτρο προστασίας. Δεν είναι φυλετική διάκριση.»

Επιπροσθέτως ο Γιάννης Ζουγανέλης, είπε ότι  δεν έχει γνωρίσει προσωπικά τον Άρη Σερβετάλη, αλλά τον έχει θαυμάσει." Αποδέχομαι την αντίληψή του και την σέβομαι, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά έτσι όπως αισθάνομαι την προσωπικότητά του". 

Ο Μάξιμος Μουμούρης, ανέφερε ότι ο ίδιος έχει εμβολιαστεί αλλά όπως είπε δεν μπορεί να μην σεβαστεί και την αντίθετη άποψη. "Καλό θα είναι να μην κρίνουμε αν δεν ξέρουμε τι έχει συμφωνηθεί". 

Από την πλευρά της η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, είπε "μπράβο του. Χρειάζονται άνθρωποι επαναστάτες  στην γενιά μας. Είναι πάρα πολύ άδικο να γίνεται κοινωνικός διαχωρισμός. Ένας καλλιτέχνης οφειλεται να σέβεται το κοινό του"

Νέα επίθεση από τον ίδιο μιντιακό όμιλο 

Χθες γράφαμε και για την απίστευτη επίθεση μιντιακού ομίλου στον Άρη Σερβετάλη με χαρακτηρισμούς όπως «Χριστιανοταλιμπάν αντιεμβολιαστής»...

Η επίθεση από τον ίδιο αρθρογράφο συνεχίζεται και σήμερα με νέο άρθρο όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: 

"Θα ήταν απλά ένας ακόμη συμπαθής ηθοποιός που έχει τις απόψεις του, καλές ή καλές είναι σεβαστές, δέχεται την κριτική και πάμε παρακάτω.

Όταν όμως αποφασίζει να το παίξει Οσιομάρτυρας, όταν από μόνος του επιλέγει να γίνει ο νέος… ήρωας των χριστιανοταλιμπάν ψεκασμένων συμπολιτών μας που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή, τότε θα πρέπει να πληρώσει και τα επίχειρα των λεγόμενών του.

Και να επιτιμηθεί για όσα υποστηρίζει και να δεχθεί τη χλεύη όλων εκείνων που πάνω απ’ όλα βάζουν τη ζωή.

Μας λέει στην απάντησή του ο κύριος Σερβετάλης: «Αδυνατώ να μετέχω σε ένα ‘’πιστοποιημένο’’ ντάνιασμα ανθρώπων».

Αναπαράγει δηλαδή όλες τις ψεκασμένες θεωρίες ηλιθίων που ευδοκιμούν και στη χώρα μας.

Υιοθετεί απόψεις ότι η λεγόμενη «παγκόσμια τάξη πραγμάτων» και κάποιοι αόρατοι δικτάτορες μας μετατρέπουν σε αγέλη και μάλιστα πιστοποιημένα. Εννοεί φυσικά ότι μας βάζουν τη… σφραγίδα του διαβόλου επειδή κάνουμε το εμβόλιο που σώζει τη ζωή μας.

Ολοι εμείς που κάναμε το εμβόλιο, και όλα τα εμβόλια βεβαίως από τη βρεφική μας ηλικία είμαστε πλέον «παιδιά» κάποιου αόρατου παγκόσμιου ηγέτη, ενδεχομένως του… Βελζεβούλη. Και ήρθαν οι αντιεμβολιαστές να μας σώσουν από τα νύχια του τρισκατάραρου…

Και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είμαστε απλά άνθρωποι που εμπιστευόμαστε την επιστήμη και θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Και συνεχίζει ο κύριος Σερβετάλης: «Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας.

Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μια κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη.

Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός την δύναμη να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Και τι να πει κανείς γι΄ αυτό. Ο χαμηλών τόνων ηθοποιός βάζει απανωτά αυτογκόλ απλά και μόνο γιατί η δική του κοσμοθεωρία βάζει πάνω από όλα τη δήθεν ελευθερία και μοναδικότητα του ατόμου.

Μα πώς να υπάρχει ελευθερία χωρίς ζωή; Πεθαμένος ελεύθερος δεν υπάρχει κύριε Σερβετάλη, είναι απλό.

Μοναδικός άνθρωπος είναι μόνον αυτός που βρίσκεται στην κάσα σε 2 μέτρα κάτω από τη γη. Τότε ναι είναι μόνος του.

Όμως εδώ μιλάμε για ζωές. Μιλάμε για τους 100 νεκρούς που χάνουμε κάθε μέρα και οι 95 είναι ανεμβολίαστοι. Τι κάνουν σήμερα αυτοί οι άνθρωποι που άκουσαν κάποιον ηλίθιο ηθοποιό, τραγουδιστή, δικηγόρο ή άσχετο «γιατρό» του facebook; 

Είναι ΝΕΚΡΟΙ. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι μικρόνοες που επιλέγουν ψευτοχριστιανικές και δήθεν δημοκρατικές θεωρίες περί μοναδικότητας του ατόμου.

Από την άλλη ο κύριος Σερβετάλης τουλάχιστον δεν κάνει διαδικτυακό bulling όπως κάποιοι άλλοι που βρίζουν ασύστολα όποιον έχει αντίθετη άποψη.

Διότι όταν χτυπάς τους αντιεμβολιαστές, όταν επικρίνεις τους ανθρώπους που παίρνουν στο λαιμό τους συμπολίτες τους επειδή απλά πιστεύουν σε βλακώδεις θεωρίες, και σου επιτίθενται με απειλές, ύβρεις και εκβιασμούς, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν.

Και αυτό δυστυχώς είναι έργο ανθρώπων που θα έπρεπε πράγματι να ποιούν ήθος.

Το ερώτημα είναι ένα και απλό: «Σε τι Θεό πιστεύει ο κάθε κύριος Σερβετάλης;»

Αν ο Θεός του επιτρέπει τον μαζικό θάνατο ανεμβολίαστων, να τον χαίρεται."

 

Το συγκεκριμένο έργο 

Πάντως χθες γράψαμε πως τουλάχιστον οι καλλιτέχνες έπρεπε να το σκεφτούν δύο φορές πριν αντιδράσουν λόγω του πολύ συγκεκριμένου μηνύματος που στέλνει το έργο του Ευγενίου Ιονέσκο "Ρινόκερος" και εξηγήσαμε το γιατί... 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR