Καλεντερίδης
National affairs

Σάββας Καλεντερίδης: Επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας ενάντια στην Τουρκία! Χαρακτηριστικές δηλώσεις από το πουλέν του Ερντογάν

Τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν σχολίασε ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ:

«Υπάρχουν προσπάθειες να μετατραπούν τα προβλήματά τους σε ζητήματα ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με συμφωνίες και πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την Τουρκία. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτές οι ενέργειες δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά μάλλον κλιμακώνουν τις εντάσεις – σε αντίθεση με το πνεύμα της συμμαχίας. Ωστόσο, το έχουμε πει ξανά και ξανά. Ας καθίσουμε στο τραπέζι. Αυτά τα προβλήματα δεν επιλύονται. Αφήστε τους ειδικούς μας να συσκεφθούν και να μιλήσουν. Πράγματι, συναντηθήκαμε.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών για τα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», πραγματοποιήσαμε τρεις συναντήσεις, δύο φορές στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Αναμένουμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα στο πλαίσιο της τέταρτης συνάντησης. Συμφωνήσαμε με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας γι’ αυτό το θέμα στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Αυτές οι συζητήσεις είναι πολύ χρήσιμες. Εκτός από αυτή τη συνάντηση, συνεχίζονται οι «Συναντήσεις Διαδικασιών» στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ και οι «Συμβουλευτικές Συνομιλίες» μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών».

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR