Politics

Συναντήσεις Μητσοτάκη-Δένδια με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στις 9:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες επίσκεψη στο Ριάντ με την οποία αναδείχθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων με την Σαουδική Αραβία και οι δυνατότητες για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ουάνγκ Γι (Wang Yi), θα πραγματοποιήσει επίσης λίγο αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. H συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:15 και στη συνέχεια θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στις διμερείς σχέσεις, σε τομείς όπως οι επενδύσεις, η οικονομία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός, καθώς και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό. Με το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περίπου στις 11:15.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR