Russia

Sputnik V: Θέμα χρόνου να εγκριθεί το εμβόλιο, λέει ο ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ λέει ότι η διαδικασία έγκρισης του Sputnik V αναμένεται να προχωρήσει καθώς ζήτημα που υπήρχε, πρόκειται να λυθεί σύντομα. «Τελειώνουν οι νομικές διαδικασίες και είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε εκ νέου τη διαδικασία».

Η διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα, μετά από διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, δήλωσε την Πέμπτη η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

CONTINUE READING

«Η διαδικασία για το εμβόλιο Sputnik V ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και τέθηκε σε αναμονή λόγω της έλλειψης ορισμένων νομικών διαδικασιών. Είμαι χαρούμενη που μπορώ να πω ότι από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τη ρωσική κυβέρνηση φαίνεται πως αυτό το πρόβλημα πρόκειται να λυθεί σύντομα καθώς τελειώνουν οι νομικές διαδικασίες και είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε εκ νέου τη διαδικασία», δήλωσε η Μαριάντζελα Σιμάο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το εμβόλιο Sputnik V είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά στην έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί από σήμερα. Δεν βλέπουμε εμπόδια για να συνεχίσουμε το έργο μας. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ» είχε δηλώσει.

CONTINUE READING

Παράλληλα, πριν δύο ημέρες το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια εξέφρασε την ελπίδα πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανάψει το «πράσινο φως» για το Sputnik V μέχρι το τέλος του έτους.

 

«Πιστεύω ότι θα συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Νομίζω ότι θα τελειώσουμε αυτόν τον χρόνο και το εμβόλιο θα αναγνωριστεί τελικά πλήρως από τον ΠΟΥ» είπε συγκεκριμένα ο Βλαντίμιρ Γκούσκιν, ερευνητής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια.

Σημειώνεται πως το Sputnik V έχει λάβει έγκριση για χρήση σε 70 χώρες, με συνολικό πληθυσμό τεσσάρων δισεκατομμυρίων πολιτών.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR