Russia

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ απέσυραν τους Patriots - Άμπου Ντάμπι και Μόσχα συνεργάζονται για την ανάπτυξη του μαχητικού stealth Su-75 Checkmate & S-400 στη Σαουδική Αραβία

Υπάρχει επίμονη συζήτηση για μια σύμβαση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, για την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400, σύμφωνα με  το BulgarianMilitary.com, επικαλούμενο πολλά αραβικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης της Defense Arabia.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ριάντ και η Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία το 2017 κατά τη διμερή συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

https://www.youtube.com/watch?v=upoIvmhy45M

Ένας από τους κύριους στόχους του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, είναι η αγορά συγκροτημάτων S-400 από τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του βασιλιά Σαλμάν στη Μόσχα το 2017 και της μεταγενέστερης επίσκεψης του Πούτιν στο Ριάντ, επιτεύχθηκαν συμφωνίες για την αγορά όπλων, άμυνας και στρατιωτικών υπηρεσιών. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ μπιν Σαλμάν, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στα τέλη του περασμένου μήνα, με επικεφαλής μια στρατιωτική αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στη Ρωσία και συζήτησε τρόπους διμερούς συνεργασίας στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα.

Άραβες αναλυτές λένε ότι η συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρουν τα συστήματα αεράμυνας από το βασίλειο. Η Walt Street Journal ανέφερε, ότι πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και του διάδοχου πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman. 

Σε αυτή τη συνομιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τη βασιλική οικογένεια για τις επερχόμενες αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μείωση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη χώρα. Το ίδιο δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το 2017, εκτός από τη συμφωνία αγοράς S-400, οι Σαουδάραβες συμφώνησαν να αγοράσουν μαχητικά Su-35.

CONTINUE READING

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες αναφέρθηκε, ότι μια άλλη χώρα στη Μέση Ανατολή ενδιαφερόταν για τα ρωσικά όπλα και ότι ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το Άμπου Ντάμπι και η Μόσχα, συνεργάζονται για την ανάπτυξη του μαχητικού stealth Su-75 Checkmate το οποίο παρουσιάστηκε στα μέσα του τρέχοντος έτους.

Οι πληροφορίες εξέπληξαν τη γενική διεθνή κοινότητα, αλλά δεν είναι καινούργια, αντίθετα ανακοινώθηκε το 2017, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.

Αν πάμε τέσσερα χρόνια πίσω, το 2017 στη διεθνή έκθεση IDEX 2017 θα παρατηρήσουμε ότι τότε η Ρωσική Ομοσπονδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έδωσαν ένα μήνυμα ότι οι δύο χώρες ξεκινούν εργασίες για ένα έργο πέμπτης γενιάς stealth μαχητικών , το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο το 2025.

Το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, δεν είναι σημερινό  αλλά  εκδηλώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Εντάθηκε ιδιαίτερα, αφού οι Σαουδάραβες υπέστησαν καταστροφικές επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους Χούτι της Υεμένης τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν επίσης υπέστη ζημιές το διυλιστήριο πετρελαίου Aramco.

Ακόμα και τότε, τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot επικρίθηκαν σκληρά, όχι μόνο από το κοινό της Σαουδικής Αραβίας αλλά και από εκείνα της περιοχής. Το ίδιο συνέβη ξανά τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όταν οι Χούτι της Υεμένης πραγματοποίησαν άλλη αεροπορική επίθεση στα κτίρια της Σαουδικής Αραβίας, και οι Patriot ''έχασαν'' τουλάχιστον, το 50% των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Εν τω μεταξύ η Σαουδική Αραβία και η Νότια Κορέα, ξεκινούν από κοινού την παραγωγή του κινητού συστήματος αεράμυνας Biho II.

Η Hanwha Defense είναι μια εταιρεία της Νότιας Κορέας, που θα παράγει το σύστημα αεράμυνας. Η Science Technology της Σαουδικής Αραβίας, είναι η αραβική εταιρεία που θα υπερασπιστεί την εικόνα της Σαουδικής Αραβίας στο έργο.

CONTINUE READING

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, το νέο κινητό σύστημα αεράμυνας θα διαθέτει πυργίσκο και πυροβόλο 30 χιλιοστών και τέσσερις πυραύλους εδάφους-αέρος.

Τα τελευταία χρόνια, η αραβική εταιρεία εδραιώθηκε σταδιακά στις διεθνείς αμυντικές αγορές χτίζοντας διάφορες συνεργασίες. Αυτές οι ενέργειες επέτρεψαν στην Science Technology να μεταφέρει τεχνογνωσία και τεχνολογία από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και η Νότια Κορέα. Η εταιρεία είναι επίσης, ένας από τους συμμετέχοντες στο κρατικό επενδυτικό πρόγραμμα Vision 2030.

Το Biho II θα είναι ένα σύστημα αεράμυνας επόμενης γενιάς

Το κινητό σύστημα αεράμυνας  Biho II, θα πρέπει να είναι μια λύση για την αντιμετώπιση όλων των ειδών των αεροπορικών απειλών. Το σύστημα αναμένεται να είναι πολύ ευέλικτο και να λειτουργεί, σε οποιοδήποτε γεωγραφικό έδαφος  ακόμη και στην έρημο.

Η διεθνής αμυντική κοινότητα, είναι εξοικειωμένη με την προηγούμενη έκδοση του συστήματος - K30 Biho. Αυτή η έκδοση είναι ένα υβριδικό σύστημα αεράμυνας, το οποίο, όπως και η μελλοντική του έκδοση, διαθέτει πύργο και όπλο 30 mm. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία λέει ότι το σύστημα έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιτυχημένες δοκιμές στη Σαουδική Αραβία.

Το Ριάντ αναπτύσσει επίσης ένα μη επανδρωμένο βομβαρδιστικό

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να αναπτύξει την εκδοχή της, για ένα μη επανδρωμένο βαρύ βομβαρδιστικό. Ο εκτελεστής του έργου θα είναι και πάλι η αραβική εταιρεία Science Technology. Το έργο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η Science Technology αποκάλυψε λεπτομέρειες, στην τρέχουσα αμυντική έκθεση στο Αμπού Ντάμπι το 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο drone θα μπορεί να εκτελεί διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για αποστολές επίθεσης, έρευνας, διάσωσης και επιτήρησης. Δεν αποκλείεται, λέει η εταιρεία, ότι ο βομβιστής θα υποστηρίξει επίσης το ναυτικό με περιπολίες και ακτοφυλακές.

Η Science Technology υποστηρίζει ότι το μελλοντικό αραβικό drone, θα είναι ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές, καθώς η τιμή του δεν θα είναι υψηλή. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού της προϊόντος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR