World

Πορτογαλία: Aντιεμβολιαστές πέθαναν όλοι σε μια εβδομάδα

Ο 73χρονος Μπάζιλ Γκονζέλβες, η γυναίκα του, Σαρμάν και ο γιος τους Σαούλ άρχισαν να νιώθουν άρρωστοι στις 10 Ιούλη μετά το οικογενειακό δείπνο, λέει ο άλλος γιος του, Φράνσις, που ζει στο Κάρντιφ στην Ουαλία.

Κανείς από την οικογένεια από την Πορτογαλία δεν ήταν εμβολιασμένος κι έτσι όλοι τους πέθαναν μέσα σε δυο εβδομάδες από τη μέρα που ένιωσαν για πρώτη φορά τα συμπτώματα.

Όπως λέει ο άντρας, οι γονείς του έπασχαν μεν από χρόνια νοσήματα, αλλά ο αδερφός του ήταν ο υγιέστερος άνθρωπος που ήξερε.

CONTINUE READING

"Ο 40χρονος Σαούλ ήταν μεγάλος λάτρης των σπορ, πήγαινε για περιπάτους, ήταν χορτοφάγος και δεν είχε πιει αλκοόλ για περισσότερα από 15 χρόνια" λέει ο Φράνσις για τον αδερφό του.

 

Σύμφωνα με το Φράνσις, η αντιεμβολιαστική προπαγάνδα εκμεταλλεύεται εκείνους που φοβούνται τους ρίχνει στην παγίδα" κάτι που οδήγησε και τους συγγενείς του στον θάνατο από κορονοϊό, όπως ανέφερε μιλώντας στον βρετανικό Independent.

"Το μήνυμα που θα ήθελα να μεταδώσω είναι γιατί η κυβέρνηση να θέλει να σε βλάψει δίνοντάς σου ένα εμβόλιο; Ποιος είναι ο σκοπός πίσω από κάτι τέτοιο; Μίλησα με πολλούς ανθρώπους που φοβούνται το εμβόλιο, αλλά αυτό κοστίζει ζωές" λέει ο Φράνσις.

Καθώς η υγεία του πατέρα του και του αδερφού του χειροτέρεψε, ο 43χρονος άντρας πέταξε από την Ουαλία πίσω στην την Πορτογαλία, αλλά και οι δύο πέθαναν προτού φτάσει εκεί.

CONTINUE READING

Η μητέρα του βρισκόταν σε τεχνητό κώμα και πέθανε κι αυτή, μερικές μέρες αργότερα.

"Μου είπαν ότι ποτέ δεν τους είχαν φέρει μαζί τρεις νεκρούς από την ίδια οικογένεια" εξομολογείται ο Φράνσις για την οικογένειά του που είναι πια θαμμένη σε ένα νεκροταφείο στη Λισσαβόνα αποκλειστικά για θύματα του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει ο Φράνσις, οι αρχές δεν του επέτρεψαν να θάψει τους δικούς του σε άλλο νεκροταφείο. "Ήταν τραγικό" αποκάλυψε ο άντρας.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR