Health

Εμβόλια COVID: Απαραίτητο να εμβολιαστούν οι πολίτες «κι άλλες πολλές φορές»

Η Ισπανίδα υπουργός Επιστήμης και Καινοτομίας, Νταϊάνα Μοράντ, παραδέχτηκε κάτι που σιγοψιθυρίζεται παγκοσμίως Η Υπουργός έχει αναγνωρίσει ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός «πολλές φορές» κατά του κορονοϊού, καθώς ο ιός «δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει».

"Θα πρέπει να εμβολιάσουμε πολλές φορές. Δεν μιλάω για τρίτη δόση σε αυτή τη φάση, μιλάω για το επόμενο έτος, το επόμενο ... Ο covid δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει, θα υπάρξουν άλλες φάσεις του εμβολιασμού στον οποίο θα πρέπει να υποβληθούμε, όχι μόνο στην Ισπανία», τόνισε η Μοράντ σε συνέντευξη στο La Sexta.

Η υπουργός παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά εμβόλια για εμβολιασμό» παγκοσμίως. "Ο κόσμος έχει πολύ χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η φιλοδοξία πρέπει να συζητηθεί παγκοσμίως", επεσήμανε, στην οποία επεσήμανε ότι "όλη η έρευνα που συσσωρεύεται θα είναι καλή για τώρα και για το μέλλον".

H Μοράντ αρνείται ότι υπήρξε διακοπή του ισπανικού εμβολίου: "Αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η παρουσίαση των προκλινικών αποτελεσμάτων"

Υπό αυτή την έννοια, η Morant σχολίασε τη διακοπή των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά του covid σε ανθρώπους, που αναπτύχθηκε από την ομάδα του Ισπανού ερευνητή Mariano Esteban, από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας (CSIC), μαζί με το Biofabri. Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώθηκαν από πηγές από το CSIC στο Europa Press, ο οργανισμός περιμένει την έκθεση από τον Ισπανικό Οργανισμό Φαρμάκων (AEMPS) που θα αξιολογήσει τις τελευταίες κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν με το ισπανικό εμβόλιο, οπότε δεν γνωρίζουν για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Όπως αναφέρθηκε αυτό το Σάββατο από την El Español , αυτό το μέτρο ελήφθη αφού το φάρμακο προκάλεσε πνευμονικούς τραυματισμούς σε έναν πίθηκο. Ωστόσο, το CSIC αρνήθηκε ότι η διακοπή της διαδικασίας οφείλεται στον θάνατο ενός πιθήκου.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR