Πυρά κατά της Τουρκίας εξαπολύουν οι Ισραηλινοί, κατηγορώντας τους για γενοκτονική και ρατσιστική πολιτική απέναντι στους Κούρδους. Πιο συγκεκριμένα, η ισραηλινή εφημερίδα The Jerusalem Post, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, με την έξαρση των πυρκαγιών(για τις οποίες η Τουρκία κατηγορεί ευθέως τους Κούρδους του ΡΚΚ) και την άγρια δολοφονία μιας επταμελής κουρδικής οικογένειας ως αντίποινα από Τούρκους εθνικιστές, προχώρησε σε εκτενή ανάλυση του ρόλου των τουρκικών ΜΜΕ, και της απάνθρωπης πολιτικής του καθεστώτος Ερντογάν απέναντι στους Κούρδους. Πιο συγκεκριμένα:
«Τα ακροδεξιά ΜΜΕ της Τουρκίας, συνεχίζουν να υποκινούν το μίσος εναντίον της κουρδικής μειονότητας, κατηγορώντας τους πρόσφατα ως «τρομοκράτες» και υπεύθυνους για τις πυρκαγιές, παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία, ότι κάποια ομάδα βρίσκεται πίσω από τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία».
Το Πενταπόσταγμα με άρθρο του εχθές, ανέφερε πως ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι οικογένειας, που ζούσε στη γειτονιά Hasanköy της περιοχής Meram του Ικονίου. Οι ένοπλοι που μπήκαν στο σπίτι, σκότωσαν και τα 7 άτομα της οικογένειας καθώς επίσης ότι οι δράστες έβαλαν φωτιά στο σπίτι και τράπηκαν σε φυγή.
Οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, αυξήθηκαν ραγδαία τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία. Οι ακροδεξιοί εθνικιστές της Τουρκίας, έχουν μακρά ιστορία εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας εναντίον Κούρδων, Αλεβιτών, Αρμενίων, Ελλήνων και άλλων μειονοτήτων. Τα τελευταία χρόνια, αυτό το μίσος έχει λάβει μερικές φορές επίσημη υποστήριξη από το κυβερνών κόμμα AKP, αν και το Ισλαμικό κόμμα, προσπαθεί μερικές φορές να αποσπάσει και Κούρδους ψηφοφόρους.
Η πρόσφατη τραγωδία στην Τουρκία, συνέβη στην επαρχία Konya. Η οικογένεια Ντεντεόγλου είχε στοχοποιηθεί στο παρελθόν, όταν ακροδεξιός όχλος, που φέρεται να συνδέεται με το κόμμα MHP, που είναι εθνικιστικό κόμμα, επιτέθηκε στην ίδια οικογένεια, στέλνοντας πολλούς από αυτούς στο νοσοκομείο.
Τα μέλη της οικογένειας, παραπονέθηκαν για συνεχιζόμενες απειλές και επιθέσεις από τον Μάιο. Ενώ οι Κούρδοι και τα μέλη της οικογένειάς τους, λένε ότι η μαζική δολοφονία οφειλόταν στον ρατσισμό κατά των Κούρδων, οι Τουρκικές αρχές υποβάθμισαν το συμβάν, λέγοντας ότι η επίθεση οφείλεται σε μια διαμάχη μεταξύ οικογενειών.
Μάλιστα σε πρόσφατα βίντεο, απεικονίζονται Τούρκοι εθνικιστές να τους φωνάζουν ότι «οι Κούρδοι δεν θα ζήσουν εδώ», ενώ εναντίον αυτής της κουρδικής οικογένειας είχαν επιτεθεί τουλάχιστον 60 άτομα.
Τον Ιούνιο, μια γυναίκα κουρδικής καταγωγής, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια μιας άλλης τουρκικής ακροδεξιάς επίθεσης, στα γραφεία του αριστερού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP).
Το HDP έχει πολλούς Κούρδους υποστηρικτές και η ακροδεξιά στην Τουρκία, καθώς και Ισλαμιστές, τείνουν να αναφέρουν τους υποστηρικτές τους ως «τρομοκράτες».
Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, έκλεισε τα περισσότερα αριστερά κουρδικά ΜΜΕ, και φυλάκισε δεκάδες πολιτικούς της αντιπολίτευσης από την κουρδική μειονότητα τα τελευταία χρόνια.
Η Τουρκία θέλει να απαγορεύσει το HDP. Το ΑΚΡ της Άγκυρας, απαγόρευσε τα περισσότερα ανεξάρτητα ΜΜΕ και επέβαλε ποινές φυλάκισης δεκαετιών, στα περισσότερα επικριτικά ΜΜΕ.
Οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος, συχνά υποκινούν ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες εναντίον φιλελεύθερων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, Κούρδων, γυναικών και άλλων.
Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το AKP, το οποίο ελέγχει τα περισσότερα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, προσπάθησε επίσης να κατηγορήσει το «PKK» για τις πρόσφατες μαζικές δασικές πυρκαγιές. Ογκώδεις πυρκαγιές, έχουν καταστρέψει την Τουρκία την τελευταία εβδομάδα και η Άγκυρα έχει λάβει βοήθεια και υποστήριξη από το Ιράν, τη Μαλαισία και άλλες χώρες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.
Ωστόσο, στην Τουρκία, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, όπου συμβαίνουν μεγάλες δασικές πυρκαγιές, προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν τις πυρκαγιές για να κατηγορήσουν την «τρομοκρατία».
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, αποτελεί συχνό στόχο της προπαγάνδας της Άγκυρας. Η Άγκυρα συχνά επινοεί, σε μεγάλο βαθμό μυθικές «τρομοκρατικές» επιθέσεις και περιστατικά, για να ισχυριστεί ότι το «PKK» είναι υπεύθυνο, από πυρκαγιές στα δάση, μέχρι την ανακάλυψη ενός «ομαδικού τάφου» στο τουρκοκρατούμενο Αφρίν.
Αυτός ο τάφος, δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από την Τουρκία και τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία εξτρεμιστικές ομάδες, που είχαν καθαρίσει εθνοτικά το Αφρίν από τους Κούρδους το 2018.
Στη συνέχεια, η Τουρκία διέλυσε τους τάφους τον Ιούλιο και ισχυρίστηκε, ότι ήταν «ομαδικός τάφος». Αυτό πιθανότατα, έγινε πριν από μια συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους και στη συνέχεια η ιστορία εξαφανίστηκε από την τουρκική επικαιρότητα.
Έτσι η Τουρκία, μετατρέπει τα θύματα των πολέμων της Άγκυρας, σε εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν από την Άγκυρα. Η Ουάσινγκτον, επέβαλε πρόσφατα κυρώσεις στην υποστηριζόμενη από την Τουρκία ομάδα Ahrar al-Sharqiya στη Συρία, μια ομάδα που είναι ύποπτη για γενοκτονικά εγκλήματα κατά των Κούρδων και των Γιαζίντι σε μέρη όπως το Αφρίν.
Η στροφή της Τουρκίας στην ακροδεξιά τα τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα, μαζική υποκίνηση επιθέσεων εναντίον Κούρδων και άλλων μειονοτήτων. Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα AKP προσπαθεί μερικές φορές να αλλάξει τακτική, αναζητώντας κουρδικές ψήφους, επειδή γνωρίζει ότι ''υποφέρει'' από χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, μεταξύ των Τούρκων πολιτών.
Το κυβερνών κόμμα, συχνά προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες της Κυβέρνησης του Ερντογάν, κατηγορώντας την «κουρδική τρομοκρατία». Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται, ότι περίπου 40.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες, στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Ωστόσο, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες, που πιθανότατα σκοτώθηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας. Δεν υπάρχουν στοιχεία για πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, αφού η Τουρκία, νίκησε σε μεγάλο βαθμό το ΡΚΚ σε μια σύγκρουση το 2015-2016 στην Τουρκία. Η Τουρκία, πραγματοποιεί συχνά αεροπορικές επιδρομές και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Συρία και το Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι στοχεύει το ΡΚΚ.
Δεν είναι σαφές, πόσο η παρότρυνση εναντίον των «τρομοκρατών» και της ρητορικής κατά του HDP, έδωσε στους απλούς ανθρώπους την ''αίσθηση του δικαιώματος'' να εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον Κούρδων πολιτών στην Τουρκία, αλλά οι πρόσφατες επιθέσεις στο Ικόνιο και τη Σμύρνη, μπορεί να συνδέονται με την αυξανόμενη χρήση ρατσιστικής και ''γενοκτονικής ρητορικής'', που χρησιμοποιούν οι ακροδεξιοί και ομάδες όπως η Ahrar al-Sharqiya, καταλήγουν οι Ισραηλινοί.