Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν τέτοιο, που οδήγησε σε αύξηση του ποσού που άντλησε τελικά η επιχείρηση στα 500 εκατ. ευρώ (από 350 εκατ. που ήταν η αρχική ανακοίνωση) και σε διαμόρφωση του επιτοκίου στο 3,375%. Συγκεκριμένα οι προσφορές ξεπέρασαν τα 2,3 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερκάλυψαν κατά 6,5 φορές την αρχική ζήτηση.
«Η επιχείρηση θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει παλαιότερο και πιο ακριβό δανεισμό και θα έχει έτσι καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε συνέδριο.
Πηγές της επιχείρησης ανέφεραν ότι η ΔΕΗ είναι η τρίτη επιχείρηση διαχρονικά στην Ελλάδα που εκδίδει 7ετές ομόλογο (οι άλλες δύο είναι ο ΟΤΕ και ο Τιτάνας). Τόνιζαν ακόμη ότι και σε αυτήν την έκδοση, όπως και στο προηγούμενο ομόλογο αειφορίας που εκδόθηκε το Μάρτιο, συμμετείχαν σημαντικοί μεγάλοι ξένοι επενδυτές οι οποίοι κατά τις εκτιμήσεις θα καλύψουν περίπου τα δύο τρίτα του ποσού που αντλεί η ΔΕΗ.
Η ρήτρα αειφορίας συνδέεται με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για την οποία δεσμεύεται η ΔΕΗ και προβλέπει ότι, αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε η επιχείρηση θα καταβάλει «πέναλτι» (προσαύξηση 0,5% στο επιτόκιο) στους ομολογιούχους.
Η ρήτρα που προβλέπει η νέα έκδοση προβλέπει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 57% στην περίοδο 2019-2023 (η ρήτρα στο προηγούμενο ομόλογα, υπενθυμίζεται, προέβλεπε μείωση 40% για την περίοδο 2019-2022). Το μεγαλύτερο τμήμα των κεφαλαίων που αντλήθηκαν θα διατεθεί για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού ο οποίος είχε συναφθεί με υψηλότερα επιτόκια.