Russia
Updated at:

Το ρωσικό drone Orion-E εκτοπίζει τα τουρκικά Bayraktar από τις διεθνείς αγορές

Η Ρωσία, αποφάσισε να επενδύσει στην εξαγωγή των επιθετικών Drone που η ίδια παράγει και γι αυτό σκοπεύει, να ξεκινήσει να προσφέρει στις διεθνείς αγορές τη μαχητική έκδοση του drone της Kronshtadt Orion-E, σύμφωνα με επικαλούμενη δήλωση, της ρωσικής εταιρείας Rosoboronexport. 

Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα, η Μόσχα προσπαθούσε  να πουλήσει μόνο την έκδοση αναγνώρισης του drone.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από «ξένους πελάτες» , αλλά δεν προσδιορίζεται ποιοι είναι. 

https://www.youtube.com/watch?v=_o1NT9BLuGw

Επίσης, σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, οι πρώτες αναμενόμενες παραδόσεις εκτός της Ρωσίας, αναμένονται στο τέλος αυτού και στις αρχές του επόμενου έτους.

 Ίσως η απόδειξη των υπαρχουσών παραγγελιών, να είναι το γεγονός ότι ο κατασκευαστής drone Kronshtadt άνοιξε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο, στην Ντούμπνα.

Τα πλεονεκτήματα που επεσήμανε η Ρωσία για το drone της Orion-3 είναι ότι είναι φθηνότερο, αποδοτικότερο και καλύτερης ποιότητας, και αυτά τα τρία πλεονεκτήματα θα την κάνουν να έχει «την καλύτερη προσφορά στην αγορά και θα τη μετατρέψουν σε «δολοφόνο» ανταγωνιστικών drone, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar », δήλωσε η Rosoboronexport σε δελτίο τύπου.

Μπορεί να χτυπήσει, κινούμενους και σταθερούς στόχους, θωρακισμένα οχήματα, καθώς και εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό. 

CONTINUE READING

Είναι εξοπλισμένο, με μη κατευθυνόμενες και διορθωτικές βόμβες αέρα και κατευθυνόμενους πυραύλους. Επιπλέον, το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα είναι τεχνικά εξοπλισμένο, με διάφορους τύπους φωτογραφικών μηχανών υψηλής ανάλυσης. 

Ζυγίζει σχεδόν 200 κιλά και έχει μέγιστο ωφέλιμο ''βάρος'' 250 κιλών, η δε πρώτη πτήση του έγινε το 2017 και παρουσιάστηκε επίσημα από τους Ρώσους το 2020.

Να επισημάνουμε, ότι αυτό το drone είναι ήδη σε υπηρεσία σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες και έχει περάσει, πραγματικές δοκιμασίες μάχης στη Συρία.

Το Orion-E, μπορεί να φτάσει ταχύτητες 200 km/h και να παραμείνει στον αέρα για 24 ώρες, σε μέγιστο υψόμετρο πτήσης 7,5 χλμ.

Το τούρκικο Bayraktar TB-2, είναι τρία χρόνια παλαιότερο από το Orion-E. 

Αν συγκρίνουμε τους κύριους δείκτες των δύο drone, θα παρατηρήσουμε ότι το Bayraktar, έχει  ένα πλεονέκτημα μεγαλύτερης πτήσης (27 ώρες) καθώς και υψηλότερης ταχύτητας (220 km/h).

Αν συγκρίνουμε, την πολεμική απόδοση των Orion-E και Bayraktar TB-2, το ρωσικό drone έχει  πλεονεκτήματα καθώς έχει  ένα λειτουργικό εύρος καταστροφής 250 km έναντι μόλις 150 km του τουρκικού drone, εξισορροπημένη ταχύτητα πλεύσης (130 km/h), αλλά περισσότερο ωφέλιμο φορτίο (250 kg), σε σύγκριση με το χαμηλότερο ωφέλιμο φορτίο του τουρκικού drone (150 kg).

Αυτό σημαίνει, ότι το Orion-E της Ρωσίας μπορεί να είναι καλύτερο και πιο οπλισμένο από το Bayraktar TB-2 της Τουρκίας, γεγονός, που ορισμένες χώρες θα θεωρούσαν πλεονέκτημα.

https://youtu.be/l5XiMAGipK4?t=131

Εκπαιδευτική μάχη

Όπως γράψαμε νωρίτερα, οι Ρώσοι διεξήγαγαν μαχητικές δοκιμές πριν από λίγο καιρό, μέσω διαφόρων αποστολών μάχης στη Συρία καθώς η ρωσική έκδοση του Orion χρησιμοποιείται  στη Συρία. 

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το Orion έχει συνολικά περίπου 40 αποστολές στη Συρία, από τις οποίες 17 έχουν εξολοθρεύσει  τρομοκρατικές θέσεις.

Ενδεικτικό δε είναι, ότι τα τελευταία χρόνια η Ρωσία, κρύβει σε μεγάλο βαθμό λεπτομερείς πληροφορίες, σχετικά με την απόδοση των drone της στη Συρία. 

Ωστόσο,  το Αμερικανικό πεντάγωνο παρέχει περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις ενέργειες των Ρώσων στη Συρία από ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι.

CONTINUE READING

 Οι Αμερικανοί λένε ότι οι Ρώσοι, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 23.000 εξόδους πάνω από τη Συρία, με συνολικά 140.000 ώρες πτήσης. Και αυτά τα δεδομένα είναι μόνο μέχρι τα μέσα του 2018.

Αυτό το γεγονός, λέει η έκθεση, είναι απόδειξη ότι η Ρωσία αρχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό, στην αυτονομία των οπλικών συστημάτων της. Τα ''ρομποτικά μηχανήματα'', είναι το μέλλον της Ρωσίας και το καταλαβαίνουν πολύ καλά.

https://www.youtube.com/watch?v=1SUANofYJy0

Κλείνοντας να αναφέρουμε, ότι η Ρωσία κάνει «άνοιγμα» στην Αρμενία για την πιθανή προμήθεια των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Orion, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, εκπροσώπου της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας  Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, που ασχολείται με τέτοιου είδους ζητήματα.

Η εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, πρόσθεσε επίσης, ότι η ρωσική πλευρά προσφέρει ορισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για εξαγωγές, ιδίως το drone Orion-E και σε περίπτωση αντίστοιχων αιτημάτων, από την πλευρά της Αρμενίας, τότε το Κρεμλίνο θα είναι έτοιμο να εξετάσει μια πιθανή συμφωνία.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR