Greek-Turkish Relations
Updated at:

Ξεκίνησαν την προπαγάνδα οι φοβισμένοι Τούρκοι: ''Έτοιμος ο ΑΤΜΑCA''

Μπόλικη προπαγάνδα κατά της Ελλάδος, “ταΐζει” η γνωστή τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ τον πεινασμένο, αγανακτισμένο και φοβισμένο τουρκικό λαό, με την προοπτική να “γεμίζει” το άδειο στομάχι του, αλλά μάταιος κόπος.  

https://twitter.com/BeyazGazete/status/1408330949268496385

“Η Τουρκία διαθέτει ένα νέο αμυντικό προϊόν που ανήκει σε λίγες μόνο χώρες στον κόσμο. Πρόκειται για πύραυλο τύπου Κρουζ, που είναι εφιάλτης για πολεμικά πλοία, αφού έχει την δυνατότητα να πετά πολύ κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας (sea skimming), ετοιμάστηκε για χρήση μετά από δεκάδες δοκιμές. Το πρόγραμμα του πυραύλου ATMACA, ανοίγει μια νέα σελίδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο’, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Όντως ο πύραυλος επιφανείας-επιφανείας κατά ναυτικών μονάδων με εμβέλεια 200 χλμ. είναι σοβαρό και σημαντικό όπλο στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας.

Μόνο που το Αιγαίο για παράδειγμα, αποτελείται από 1.400 περίπου μεγάλα και μικρά ελληνικά νησιά, τα οποία διαδραματίζουν σοβαρότατο ρόλο σε μια πιθανή ναυτική πολεμική αναμέτρηση.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και ο στρατός μας, μπορούν και θα κάνουν το ελληνικό Αρχιπέλαγος που ονομάζεται Αιγαίο από την εποχή του Βασιλιά Μίνωα, (και όχι Θάλασσα των Νήσων που την ονόμαζαν οι Οθωμανοί και σήμερα ο Ερντογάν), μια τεράστια  παγίδα με όλη την σημασία της έννοιας.

CONTINUE READING

Με την δύναμη Ταχέων σκαφών που διαθέτει τις πυραυλακάτους (ΤΠΚ) τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ, με πυραύλους EXOCET με βεληνεκές 180 χλμ. σε “σωστές” θέσεις κοντά σε νησιά, μικρονήσους και βραχονησίδες, οτιδήποτε εξέλθει των Δαρδανελίων, της Σμύρνης ή της Ατάλλειας, θα καταστραφεί χωρίς δεύτερη κουβέντα σε σενάριο ελληνοτουρκικής διένεξης.

Αν υπάρξουν τουρκικά πολεμικά πλοία που θα διαφύγουν από την “πλεκτάνη” των μονάδων Ταχέων σκαφών και των κινητών μονάδων πυραύλων μας στα νησιά, τότε θα τα αναλάβει ο υποβρύχιος στόλος μας για να τα αποτελειώσει.

Το Αιγαίο είναι μια κλειστή θαλάσσια περιοχή η οποία δεν έχει ελεύθερο πεδίο για χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς λόγω των νησιωτικών συγκροτημάτων, ενώ τα υποβρύχια θα διαδραματίσουν τρομερά σημαντικό ρόλο μαζί με τα αεροσκάφη ΑΦΝΣ.             

Αυτό το σενάριο το δοκίμασε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό πριν μερικές ημέρες στην τουρκική κορβέτα Baykoz που είχε αποπλεύσει από τη βάση Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο και έπλεε δυτικά της Καρπάθου με σκοπό να παρεμποδίσει την προγραμματισμένη εκτέλεση βολών, με πραγματικά πυρά, από μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ελληνικού στόλου, στο πλαίσιο της άσκησης «Λόγχη», στέλνοντας τους Τούρκους να ψάχνουν αλλού. 

 

Ελληνική απάντηση στον τουρκικό ATMACA 

 

«Η διαδικασία επιλογής μπαίνει σε τελική φάση και φρονώ ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα προς το τέλος του καλοκαιριού», ανέφερε πριν μερικές ώρες ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ  σημείωσε ότι πρόκειται για 4 νέες φρεγάτες, άλλες 4 εκσυγχρονισμένες (ΜΕΚΟ) και άλλες δύο ως ενδιάμεσες λύσεις, δηλαδή 10 πολεμικά πλοία ουσιαστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόκτηση νέων σκαφών από το πολεμικό ναυτικό αφορά με την παρουσία της χώρας μας στο θέατρο της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο στο Αιγαίοκαι αυτό θα το εξηγήσουμε ευθύς συνέχεια.
 

Χωρίς να ασχολούμαστε με τα πολιτικά παιχνίδια κανενός στην κυριολεξία, αν και εφόσον ισχύσουν αυτά που δήλωσε ο ΥΠΑΜ, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα, τουλάχιστον για το Αιγαίο σε μια πιθανή αναμέτρηση με την Τουρκία.

Στην Α.Μεσόγειο, εφόσον θα έχουμε την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med, θα έχουμε ταυτόχρονα και την αρωγή, τόσο του αιγυπτιακού αλλά και του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού, φέρνοντας την Άγκυρα σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Οι συμμαχίες στην Α. Μεσόγειο θα διαδραματίσουν όντως κομβικό ρόλο ενώ και η Γαλλία θα συνδράμει στην περιοχή λόγω φυσικά των δικών της συμφερόντων.

CONTINUE READING

«Οι πόροι του Ελληνικού λαού δεν πρέπει να ξοδεύονται μάταια σε εξοπλισμούς» επανέλαβε για πέμπτη συνεχή φορά ο Τούρκος υπουργός άμυνας χθες σε τελετή παράδοσης συλλογών κατευθυνόμενων βομβών στην Τουρκική Αεροπορία.

Τόσο πολύ τρέμουν οι Τούρκοι τα ελληνικά αμυντικά προγράμματα που τους χαλάνε εντελώς τα νεο-Οθωμανικά σχέδια τους.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πριν μήνες η ίδια  τουρκική εφημερίδα (Γενί Σαφάκ)  είχε επικαλεστεί βιβλίο του επικεφαλής του ναυτικών επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ Τζον Ρίτσαρντσον, στο οποίο υπήρχαν σημεία — κλειδιά για την κατανόηση της θέσης που θα έπαιρναν οι ΗΠΑ σε περίπτωση πιθανού πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ ανέφερε ότι πολλά αμερικανικά think tank εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και μιας χώρα μέλος του ΝΑΤΟ...ως σενάριο υπαρκτό πλέον.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι περίπου το 70 τοις εκατό των πολεμικών πλοίων του τουρκικού ναυτικού συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην 15η Ιουλίου 2016, ενώ το προσωπικό τους είχε δεχθεί τρομερές διώξεις έμπειρων στελεχών.

Η κατάσταση δεν είναι όπως την παρουσιάζουν πολλοί ως “άσπρο-μαύρο’, και μια ενδεχόμενη ελληνο-τουρκική σύρραξη όσο και απίθανη και αν ακούγεται στις Βρυξέλλες, θα πυροδοτούσε πιθανότατα τρομερές εξελίξεις για την Άγκυρα και τα σχέδια της στην περιοχή μας μια και καλή.

https://www.youtube.com/watch?v=norVle9Cc5s

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR