Health

AstraZeneca: Η θεραπεία με αντισώματα απέτυχε στην πρόληψη του COVID-19 σε εκτεθειμένους ασθενείς

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς η αγγλο-σουηδική φαρμακευτική AstraZeneca (AZN.L) δήλωσε την Τρίτη ότι μια μελέτη της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα, AZD7442, δεν εκπλήρωσε τον κύριο στόχο της πρόληψης συμπτωμάτων COVID-19 σε άτομα που πρόσφατα εκτέθηκαν στο νέο κορονοϊό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ήταν εμβολιασμένοι ενήλικες ηλικίας άνω των 18 ετών με επιβεβαιωμένη έκθεση σε άτομο με κορονοϊό τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Το AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων COVID-19 κατά 33% σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο, το οποίο δεν ήταν στατιστικά σημαντικό, ανέφερε η εταιρεία.

"Παρόλο που αυτή η δοκιμή δεν πληρούσε το πρωταρχικό τελικό σημείο κατά της συμπτωματικής ασθένειας, ενθαρρύνουμε την προστασία που παρατηρείται στους αρνητικούς συμμετέχοντες σε PCR μετά από θεραπεία με AZD7442", ανέφερε σε μια δήλωση ο Mene Pangalos, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

Η AstraZeneca μελετά επίσης τη θεραπεία σε ένα τεστ ασθενών που έχουν εκτεθεί σε προθεραπεία και για την πρόληψη πιο σοβαρών ασθενειών

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που μιμούνται φυσικά αντισώματα που παράγει ο οργανισμός για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR