World

Βέλγιο: Ραντεβού θανάτου συμμοριών μεταναστών μέσω TikTok

Ένας νεαρός Αφγανός αιτών άσυλο δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ομαδικής μάχης με δέκα συμπατριώτες του στο γήπεδο μπάσκετ στο Jan Breydelstraat στο Sint-Niklaas στο Βέλγιο. Οι νέοι είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν για να συγκρουστούν. Ένας ανήλικος Αφγανός που μαχαίρωσε τον Ajmal S. μέχρι θανάτου συνελήφθη. Οι νέοι μάλιστα δημοσιεύουν εικόνες του αγώνα στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok.

Οι δύο ομάδες νεαρών Αφγανών συμφώνησαν να συγκρουστούν μέσω της εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok. Οι συμμορίες των Αφγανών νέων από τη Sint-Niklaas αφενός και από την περιοχή της Γάνδης αφετέρου, συναντήθηκαν εκεί λίγο πριν από τις 6 μ.μ. Αυτό που ακολούθησε ήταν μάχη μέχρι θανάτου με μαχαίρια και μπαστούνια. Ο Ajmal S., ένας από τους συμμετέχοντες, μαχαιρώθηκε στο κεφάλι και στο στήθος από έναν επιτιθέμενο. Ήταν αμέσως εγκεφαλικός νεκρός και κατέληξε μια μέρα αργότερα. Ο δράστης συνελήφθη μετά από εντατική έρευνα. Ήταν ανήλικος.

Προκλητικό βίντεο

Ο Ajmal S., όπως και πολλοί άλλοι Αφγανοί παρόντες, έμεναν στο κέντρο ασύλου του Ερυθρού Σταυρού στο Sint-Niklase. Ο λόγος για την “σφαγή” είναι ακόμα ασαφής. Σύμφωνα με ορισμένους συμμετέχοντες, ήρθε ως απάντηση σε ένα προηγούμενο, προκλητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR