Society

Δημόπουλος: Να μη γίνει διαχωρισμός για τα μέτρα σε εμβολιασμένους

Στην πιθανότητα ένα άτομο που έχει εμβολιαστεί να μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό αναφέρθηκε σήμερα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Κάποιος που έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είναι ικανός να μεταδώσει τον κορονοϊό σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ωστόσο, όπως σημείωσε στη συνέχεια δε μεταδίδει με την ίδια ένταση σε σύγκριση με κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου κατά του ιού. Σε ό,τι αφορά την πορεία του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα μας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» σπεύδουν να εμβολιαστούν.

CONTINUE READING

Πρόσθεσε δε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη 44χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην Κρήτη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος εκτίμησε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δε θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca».

Καταληκτικά, στο ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος από Σεπτέμβρη ανέφερε ότι ο παράγοντας των μεταλλάξεων του κορονοϊού θα παίξει σοβαρό ρόλο ειδικότερα στην εξέλιξη που οι παραλλαγές αυτές του ιού εξελιχθούν σε ανθεκτικότερες στα εμβόλια.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR