Society
Updated at:

AstraZeneca: Νομικά θα κινηθεί ο 35χρονος λόγω των θρομβώσεων από το εμβόλιο

Εξιτήριο πήρε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που νοσηλεύτηκε και έκανε δύο χειρουργεία για θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού με AstraZeneca.

Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης μίλησε στο Mega για την περιπέτειά της υγείας του τονίζοντας ότι βίωσε εκτός των άλλων «τρομερή ψυχική οδύνη τις τελευταίες μέρες». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι έχει ήδη μιλήσει με δικηγόρους προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το θέμα εκτενώς καθώς προσπαθεί να ξεκουραστεί από την περιπέτεια μετά τα δύο χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε για θρομβώσεις. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο θα διεκδικήσει αποζημίωση.

«Έχω αναρρωτική άδεια για ένα μήνα, πρέπει να φτιάξουν οι πληγές να κοπούν τα ράματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεταξάκης.

Πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση της υγείας του αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία πιο σημαντική και από τα χειρουργεία. Καταληκτικά έστειλε τα περαστικά του στις άλλες δύο γυναίκες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με αντίστοιχα προβλήματα ευχόμενος «να γυρίσουν γρήγορα υγιείς στα σπίτια τους».

Υπενθυμίζεται ότι δύο γυναίκες παραμένουν στο ΠΑΓΝΗ καθώς εμφάνισαν θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca. Η κατάσταση της 44χρονης παρουσίασε επιδείνωση το απόγευμα της Τετάρτης.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος και χθες εμφάνιση θρόμβωση στον εγκέφαλο.

Παράλληλα, σε σοβαρή κατάσταση παραμένει η 47χρονη που νοσηλεύεται, επίσης, μετά από θρόμβωση που εμφάνισε αφότου εμβολιάστηκε με σκεύασμα της ίδιας εταιρείας. Η εν λόγω γυναίκα, που είναι μητέρα δύο παιδιών, εισήχθη στο νοσοκομείο μέρες μετά τον εμβολιασμό της και, σύμφωνα με την οικογένειά της, έχει παρουσιάσει παράλυση σε όλο το σώμα αλλά υπέστη και εγκεφαλικό.

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε πως τα περιστατικά ερευνώνται επιστημονικά από τους ειδικούς, ενώ σημείωσε πως συντάσσεται κίτρινη κάρτα για τους τρεις ασθενείς.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR