Society
Updated at:

Κορονοϊός: Οι πρώτες "ανάσες" Ελευθερίας μετά από 6 μήνες

Από την Παρασκευή (14.05), η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της το lockdown. Η σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε συνάρτηση με τη γοργή πορεία του προγράμματος εμβολιασμών, επέτρεψε στους ειδικούς να δώσουν το «πράσινο φως» έτσι ώστε να έρθει το πρώτο σημαντικό άνοιγμα. Η πρώτη σημαντική άρση μέτρων που αφορά απελευθέρωση μετακινήσεων, κατάργηση των sms και επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Ήδη έχουμε διανύσει το πρώτο 24ωρο επίσημης εκκίνησης της τουριστικής περιόδου στη χώρα, ενώ από χθες λειτουργούν κανονικά και τα μουσεία. Όπως αναφέραμε, καταργήθηκε η χρήση των SMS στο 13033 για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση και στο 13032 για το λιανεμπόριο, με τα καταστήματα να λειτουργούν μεν με υγειονομικούς κανόνες αλλά χωρίς τους περιορισμούς των click in shop και click away.

Παράλληλα, τα καταστήματα εστίασης μπορούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους ως τις 00:15, αφού μετατέθηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ξεκινά πλέον στις 00:30 και διαρκεί ως τις 05:00 το πρωί.

Με δεδομένη την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι περισσότεροι κάτοικοι των αστικών κέντρων – ιδίως της Αττικής – ήταν η… εξόρμηση προς τα εξοχικά. Είτε αυτά βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε σε νησιά. Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί των οχημάτων που πέρασαν τα διόδια αλλά και τα δρομολόγια από τα λιμάνια, με χιλιάδες πολίτες να φεύγουν εκτός νομού με την… πρώτη ευκαιρία

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR