Russia
Updated at:

Τουρκικά UAV έψαχναν για Pantsir στο Ντονμπάς

Υψηλόβαθμες τουρκικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν το κάλεσμα της εφημερίδας Türkiye στον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, να μην προκαλεί οργή κατά του Κιέβου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών είχε συστήσει αρχικά σε όλες τις υπεύθυνες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, να αναλύσουν τις δηλώσεις του Κίεβου και να μην το ωθούν σε πολεμικά σενάρια”.

https://www.youtube.com/watch?v=HGELB5Qt4nI

Αυτή η δήλωσε έγινε, διότι η Άγκυρα ετοιμάζονταν να παραδώσει επιπλέον αριθμό drone Bayraktar στο Κίεβο.

"Εάν η Ρωσία θέλει επίσης να αγοράσει drone, εμείς μπορούμε να  πουλήσουμε και σε αυτήν", ανέφερε η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, προκαλώντας την Μόσχα. 

CONTINUE READING

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε την Άγκυρα να μην προμηθεύσει Κίεβο με όπλα.

Ο Yuriy Misyagin, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε:

"Τουρκικά UAV που πραγματοποίησαν την πρώτη τους πτήση πάνω από το Donbass, έψαξαν για τις θέσεις των αντιαεροπορικών συγκροτημάτων Pantsir-C1, S-125 και Tor."

Βρετανία-Τουρκία δημιούργησαν άξονα κατά της Ρωσίας στην Α.Ουκρανία 

 

Στην Ουκρανία, όλο και περισσότεροι μιλάνε για την αισθητά αυξημένη επιρροή της Βρετανίας στην πολιτική του Κιέβου και στις ενέργειες των ουκρανικών αρχών.

Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ακόμη και ότι από ένα σημείο και μετά το Λονδίνο βοηθά έμπρακτα στην Α.Ουκρανία, και η Ουάσινγκτον απλά ελέγχει το Κίεβο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη καθοδηγεί ομάδα πρεσβευτών από τις χώρες του G7 για να υποστηρίξει την Ουκρανία. Η προεδρία άλλωστε πέρασε στο Λονδίνο από την Ουάσιγκτον, και έτσι η πρώτη μεταξύ «ίσων» πρεσβευτών του G7 είναι η Melinda Simmons,  επικεφαλής της Βρετανικής Πρεσβείας στην Ουκρανία από το καλοκαίρι του 2019.

Το θέμα είναι ότι το Λονδίνο παίζει το χοντρό παιχνίδι στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Kost Bondarenko, "το Ηνωμένο Βασίλειο έχει οικοδομήσει μια ειδική σχέση με την Τουρκία, και με τη συμμετοχή άλλων χωρών στηρίζουν με όλη τους την δύναμη το Κίεβο.«Σε αυτόν τον άξονα ευρίσκεται για παράδειγμα, η Μολδαβία και η Ουκρανία», δηλώνει ο ειδικός.

CONTINUE READING

Υποστηρίζοντας αυτήν την άποψη, ο πολιτικός αναλυτής Ντμίτρι Ντζανγκίροφ πιστεύει ότι το Λονδίνο προσπαθεί επίσης να εμπλέξει το Αζερμπαϊτζάν, την Πολωνία και τη Λευκορωσία στην τροχιά του.

«Οι βρετανικές εταιρείες επωφελήθηκαν  άμεσα από τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στο οποίο έχουν οικονομικά συμφέροντα. Σε όλα αυτά μπορούμε να προσθέσουμε ότι ο Τζόνσον είναι τουρκικής καταγωγής.

Επίσης η MI6 (British Foreign Intelligence Service), στην οποία αποδίδω αυτόν τον άξονα, διευθύνεται από ένα άτομο που γνωρίζει καλά τον Ερντογάν (Richard Moore), ο οποίος εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Τουρκία", τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας.

Κατά την άποψή του, σε αυτόν τον άξονα, η Ουκρανία έχει τον ρόλο του εμποδίου της επέκτασης της Ρωσίας, μιας και «το Λονδίνο επέλεξε τη Μόσχα ως εχθρό για μεγάλο χρονικό διάστημα».

"Υπάρχουν πληροφορίες ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση ει αναθέσει στο Λονδίνο να παρακολουθεί το Κίεβο, ενώ το ΔΝΤ, εξοντώνει τους ολιγάρχες του Ζελένσκι, οι οποίοι είναι άτομα που επηρεάζονται από τη Ρωσία.

Ένα άλλο καθήκον για το μέλλον είναι η ανάπτυξη βρετανικών ή αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί να γίνει με ενεργοποίηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία σύμφωνα με το μνημόνιο της Βουδαπέστης", είπε ο Βρετανός εμπειρογνώμονας στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, Tim Harding.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι στην Ουκρανία ίσως να παίζεται και η τύχη του πλανήτη, αφού Ρωσία και Κίνα κονταροχτυπιούνται με την δύση για γεωπολιτική και οικονομική παγκόσμια εξουσία.  

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR