Society
Updated at:

Δείτε live την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού προστίθεται τις επόμενες ημέρες στο πρόγραμμα εμβολιασμών, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό.


Για την πορεία των εμβολιασμών και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού ενημερώνουν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται ότι, αρχίζει σταδιακά η παράδοση του εμβολίου της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις πρώτες δόσεις τού εμβολίου -που, σημειώνεται, διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα στο ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών- θα παραλάβει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, μεθαύριο, Τετάρτη 14/4.

Υπενθυμίζεται πως, σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, η Επιτροπή Εμβολιασμού είχε ανακοινώσει τη χρήση του σε άτομα άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι σήμερα εμβολιάζονταν με αυτό άτομα από 60 ετών και πάνω. Το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο των 60 ετών είναι άλλωστε αυτό που έχουν επιβάλλει οι περισσότερες χώρες στην ΕΕ.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR