Health
Updated at:

Ζωντανά οι δηλώσεις του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η επιτροπή ασφάλειας του EMA (PRAC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες παρενέργειες του Vaxzevria (πρώην εμβόλιο COVID-19 AstraZeneca).
Αυτή την ώρα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δίνει συνέντευξη Τύπου.

Ο EMA υπενθυμίζει στους υγειονομικούς και σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο να παραμένουν ενήμεροι για την πιθανότητα εμφάνισης πολύ σπάνιων περιπτώσεων θρομβώσεων σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων εντός 2 εβδομάδων από τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες από τις αναφερόμενες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί σε γυναίκες κάτω των 60 ετών εντός 2 εβδομάδων από τον εμβολιασμό. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

CONTINUE READING

Όσοι έχουν λάβει το εμβόλιο πρέπει να ζητήσουν ιατρική βοήθεια αμέσως εάν εμφανίσουν συμπτώματα αυτού του συνδυασμού θρομβώσεων και χαμηλών αιμοπεταλίων.

Ο αναφερόμενος συνδυασμός θρομβώσεων και χαμηλών αιμοπεταλίων είναι πολύ σπάνιος και τα συνολικά οφέλη του εμβολίου στην πρόληψη του COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων παρενεργειών.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR