Society
Updated at:

"Βόμβες" από τον ιατροδικαστή της 63χρονης που πέθανε μετά το εμβόλιο

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή έξω από το κέντρο όπου είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι δεν φαίνεται να σχετίζεται.

Παρότι ξεκαθαρίζει ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητος, ο ιατροδικαστής της οικογένειας της 63χρονης η οποία έχασε τη ζωή της μετά τον εμβολιασμό της στο Ίλιον, τονίζει ότι «αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει».

Αναφερόμενος για τα ευρήματα σχετικά με το τι προκάλεσε τον θάνατο της άτυχης γυναίκας λίγο μετά τον εμβολιασμό της, ο ιατροδικαστής της οικογένειας Παντελής Αλεξάνδρου δήλωσε:

«Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές».

Σημειώνεται ότι, ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει πως «με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Ο κ. Αλεξάνδρου εξήγησε, μιλώντας στο MEGA, ότι το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα.

«Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό», συνέχισε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα».

Το χρονικό

Η γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο το μεσημέρι της Τρίτης, 30.03.2021, στο κέντρο εμβολιασμού στο Ίλιον. Ήταν η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Κάθισε 20 λεπτά στο εμβολιαστικό κέντρο και στην συνέχεια έφυγε για να πάει στο σπίτι της.

Βγαίνοντας από το κέντρο η γυναίκα βγαίνοντας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από έναν περαστικό να την βοηθήσει. Ο άνδρας την έπιασε αγκαλιά και προσπάθησε να την βοηθήσει. Αμέσως, έτρεξαν έξω γιατροί από το εμβολιαστικό κέντρο και την μετέφεραν μέσα. Κλήθηκε και το ΕΚΑΒ που έφτασε 10 λεπτά αργότερα, αλλά δυστυχώς η γυναίκα δεν άντεξε και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός της, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR