USA

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν σχέδιο με στρατηγική δύναμη ξεχωριστά από το ΝΑΤΟ!

Ένα τεράστιο παρασκήνιο βρίσκεται πίσω από την αγορά βραζιλιάνικου αεροπλανοφόρου από τουρκική εταιρεία για την καταστροφή του στα ναυπηγεία της Σμύρνης, η οποία μας αποκαλύπτει ακόμα πιο υποχθόνια σχέδια που έχουν να κάνουν με την δημιουργία τουρκικής στρατηγικής δυνάμεως η οποία όμως δεν θα υπάγεται στο ΝΑΤΟ, κάτι που από ότι φαίνεται επιθυμεί διακαώς μια μεγάλη μερίδα του ΑΚΡ.  

Ο γνωστός ναύαρχος ε.α. Cihat Yayci, ζήτησε να εκμεταλλευθεί το τουρκικό πολεμικό ναυτικό το Βραζιλιάνικο αεροπλανοφόρο που αγοράστηκε,...για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

“Αντί να αποσυναρμολογηθεί και διαλυθεί το αεροπλανοφόρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού”,  δήλωσε ο Jihad Yayci τονίζοντας εμφατικά "ότι με τα τρέχοντα συστήματα θα πρέπει να αρχίσουμε την προοπτική κατάρτισης προσωπικού του αεροπλανοφόρου.

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε προσεκτικά το ρωσικό αεροσκάφος Sukhoi Su-33 Flanker ως ένα εναλλακτικό αεροσκάφος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το αεροπλανοφόρο".

Ο Yaycı δήλωσε ότι μετά την απόκτηση του αεροπλανοφόρου και των ρωσικών αεροσκαφών Su-33, η τουρκική πολεμική αεροπορία θα μπορούσε να σχηματίσει «διοικητικά και λειτουργικά ανεξάρτητη» υποδομή από το ΝΑΤΟ.

Η πρόταση του Τούρκου ναυάρχου ε.α. για μια τουρκική «δύναμη» που δεν θα εξαρτάται από το ΝΑΤΟ, προήλθε από τις πηγές ασφαλείας στην Άγκυρα και είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Αυτό που επιθυμεί η τουρκική πλευρά διακαώς, είναι η δημιουργία σχηματισμών και μονάδων με στρατηγικά όπλα (S-400), οι οποίες θα είναι ανεξάρτητες από το ΝΑΤΟ, στο οποίο όπως όλα δείχνουν η Άγκυρα συμμετέχει τυπικά, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη.

Σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας θα αναγκαστούν να παγώσουν ή να καθυστερήσουν σημαντικά, διότι πολλά από αυτά στηρίζονται σε αμερικανικές πατέντες και αμερικανική τεχνολογία. Και οι κυρώσεις κατά της άγκυρας προβλέπουν απαγόρευση εξαγωγής αμερικανικών υλικών, τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ''η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία παρά τις συχνές αμερικανικές προειδοποιήσεις θα έχει και άλλες επιπτώσεις'.

Ο Γκέιτς είχε χαρακτηρίσει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ''ως μία υπέροχη αρχή.''

''Η Άγκυρα πρέπει ακόμη  να θεωρηθεί ως υπεύθυνη για τις ενέργειές της στη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία, οι οποίες αντιβαίνουν τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και περιπλέκουν τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης', είχε τονίσει ο ίδιος.

Ο Γκέιτς είχε δηλώσει εμφατικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ''θα πρέπει να ωθήσουν το ΝΑΤΟ, ώστε να σχεδιάσουν κυρώσεις για τα κράτη μέλη όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία και η Πολωνία. Πρόκειται για χώρες που ''αγκαλιάζουν'' τον αυταρχισμό". 

Δεν υπάρχει καμία διάταξη στον Χάρτη του ΝΑΤΟ για την εκδίωξη ενός κράτους μέλους, ωστόσο τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ειδικά μετά την δημοσιοποίηση αυτών των τουρκικών σχεδίων. 

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR