Government

ΥΠΕΞ: Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο 41χρονου Έλληνα στη Γερμανία

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση στην ελληνική προξενική αρχή στη Γερμανία, για τον Έλληνα πολίτη που βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο 2019 στην πόλη Ντάρμσταντ έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

CONTINUE READING

«Με αφορμή όσα πρόσφατα αναφέρθηκαν στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" του τηλεοπτικού σταθμού Alpha σχετικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη, ο οποίος ανευρέθη νεκρός από τις γερμανικές αρχές τέλη Φεβρουαρίου 2019 στην πόλη Darmstadt, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η απίστευτη υπόθεση με το μπέρδεμα των ελληνικών και γερμανικών Αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα την αποτέφρωση της σορού του Διονύση Αγγελάκου, είδε το «φως» της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών.

Ο Διονύσης Αγγελάκος είχε ταξιδέψει στις 16 Φεβρουαρίου 2019, αεροπορικώς στη Φρανκφούρτη, καθώς είχε βρει δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, όπως είχε πει στους δικούς του. Ωστόσο, δεν είχε αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τη μητέρα του. Από εκεί και έπειτα χάθηκαν τα ίχνη του, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Η οικογένειά του δεν γνώριζε πως είχε βρεθεί νεκρός στην όχθη ενός ποταμού του Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη.

Καθώς πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία, η τοπική αστυνομία φέρεται να προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το ελληνικό Προξενείο Φρανκφούρτης, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Μάλιστα, οι γερμανικές Αρχές έστειλαν και e-mail στο Προξενείο, μία μέρα αφότου βρέθηκε το πτώμα του 41χρονου, αναφέροντας το τραγικό γεγονός και την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Για άλλη μία φορά, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και ως εκ του τούτου, η γερμανική αστυνομία προχώρησε με τη διαδικασία που προβλέπεται: Διατήρησε τη σορό του άτυχου άνδρα σε ψυγείο για έξι περίπου εβδομάδες και μετά το πέρας τους την αποτέφρωσε.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR