Sputnik
Health

Εμβόλιο Sputnik V: Το ίδιο αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες

«Μεταξύ των τεσσάρων έως έξι εμβολίων που έχουν κυκλοφορήσει μαζικά σε όλο τον κόσμο, το Sputnik V προφανώς κατατάσσεται στην πρώτη θέση», τόνισε ο επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου «Γκαμαλέγια».

Εξίσου αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες, είναι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V.

Όπως κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου «Γκαμαλέγια» που ανέπτυξε το εμβόλιο, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που καταχωρήθηκε παγκοσμίως, δεν κάνει ηλικιακές… διακρίσεις και είναι το ίδιο αποτελεσματικό ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Το Sputnik V παρουσίασε την ίδια αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ, προσθέτοντας: «Αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες ότι η αποτελεσματικότητα σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω θα ήταν χαμηλότερη, ωστόσο αυτό τελικά δεν ισχύει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Sputnik V είναι ποιοτικότερο από τα άλλα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

«Μεταξύ των τεσσάρων έως έξι εμβολίων που έχουν κυκλοφορήσει μαζικά σε όλο τον κόσμο, το Sputnik V προφανώς κατατάσσεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του», σημείωσε ο Γκίντσμπουργκ, υποστηρίζοντας ότι η δράση του εμβολίου θα είναι πολύ μεγάλη.

«Ελπίζουμε δύο χρόνια και περισσότερο», κατέληξε ο Ρώσος μικροβιολόγος και αξιωματούχος.

«Η Ρωσία θα εμβολιάσει έως και το 70% του πληθυσμού μέχρι τον Νοέμβριο»

Ο Γκίντσμπουργκ δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι η Ρωσία αναμένεται να εμβολιάσει μέχρι και το 70% του πληθυσμού της έως τον Νοέμβριο, υψώνοντας το τείχος της ανοσίας.

Παραδέχθηκε πάντως ότι ο ρυθμός εμβολιασμού θα μπορούσε να ήταν ταχύτερος.

«Πιστεύω ότι μέχρι τον Νοέμβριο, το 70% του πληθυσμού της Ρωσίας - αν και ο ρυθμός εμβολιασμού θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο γρήγορος - θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η πανδημία στη χώρα θα τεθεί υπό έλεγχο μέσω του προγράμματος εμβολιασμού.

Κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, όπως αποκάλυψε Γκίντσμπουργκ, έχουν ήδη ξεκινήσει ξεχωριστές κλινικές δοκιμές του Sputnik V σε ασθενείς με καρκίνο.

«Ξεκίνησαν ξεχωριστές δοκιμές σε ασθενείς με όγκους», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, σημειώνοντας ότι η χημειοθεραπεία αποτελεί τη μόνη αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά άλλες περιπτώσεις, ο Γκίντσμπουργκ προειδοποίησε ότι μόνο τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες δεν συνίσταται να εμβολιαστούν.

«Μόνο άτομα που έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών επιπλοκών, όπως αγγειοοίδημα ή υπέστησαν αναφυλακτικό σοκ για άγνωστους λόγους δεν συνιστάται να εμβολιαστούν», ξεκαθάρισε.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR