World
Updated at:

Μετά τις κυρώσεις...για κλάματα ετοιμάζουν "επίθεση αγάπης" στην Άγκυρα

Η πορεία της Τουρκίας μέσω της αποδόμησης των δημοκρατικών θεσμών, της ακαδημαϊκή ελευθερία και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκει τους ηγέτες της ΕΕ διχασμένους σχετικά με τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει με τον ενοχλητικό αυτόν γείτονα.

CONTINUE READING


Οι σχέσεις της Τουρκίας με τα ευρωπαϊκά κράτη και ιδίως την χώρα μας έχουν πάρει τη χειρότερη δυνατή πορεία τους τελευταίους 18 μήνες. Η αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, η προσπάθεια γεώτρησης υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο και την διαρκή στρατιωτική παρουσία στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη και τη Συρία, θα αφήσουν την Ευρώπη με σταυρωμένα χέρια;

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόκειται να συναντηθεί στις 25-26 Μαρτίου και στην ημερήσια διάταξη είναι η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ «θέλουν μια πιο ήρεμη, πιο προβλέψιμη σχέση με την Άγκυρα, είτε για οικονομικούς λόγους (στην περίπτωση της Γερμανίας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας) είτε επειδή φοβούνται ένα νέο κύμα λαθρομεταναστών εντός της Ευρωπαϊκής Επικράτειας», ενώ η Τουρκία, σταθερή και αμετάκλητη στις θέσεις της, συνεχίζει να χρησιμοποιεί την παρελκυστική πολιτική που την χαρακτηρίζει.

Η Τουρκία έχει υποσχεθεί ορισμένα πακέτα μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός για τα ανθρώπινα δικαιώματα που στοχεύει στην ενίσχυση της δημοκρατίας της χώρας. Η κίνηση θεωρείται ως απόπειρα της Άγκυρας να βελτιώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ, μια αλλαγή κατεύθυνσης που έχει εκφραστεί όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR