USA

Γιατρός απολύθηκε γιατί χορήγησε 10 δόσεις εμβολίου αντί να τις… πετάξει

Στην «παγίδα» της αγωνίας που τροφοδοτείται από την καθυστέρηση παροχής εμβολίων έπεσε γιατρός από το Τέξας, ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή σκευασμάτων.

Δεν προέβη σε κάποια δήλωση απολογίας, απεναντίας υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι έπραξε ό,τι του υπαγόρευσε η καρδιά του.

Ο δρ. Χασάν Γκόκαλ υποστήριξε ότι οι 10 δόσεις του εμβολίου της Moderna, τις οποίες αφαίρεσε από το κέντρο στο Humble δεν θα χρησιμοποιούνταν, γι'αυτό και τις πήρε στο σπίτι του, στις 29 Δεκεμβρίου.

«Μην σπαταλάτε κανένα εμβόλιο», δήλωσε ο γιατρός  στον τηλεοπτικό σταθμό KHOU.

«Δώστε τα εμβόλια σε οποιονδήποτε είναι πρόθυμος και ικανός να τα λάβει», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε πολιτική για τα εναπομείναντα εμβόλια. 

Έξι ώρες προτού λήξουν οι δόσεις άρχισε να ψάχνει στις επαφές του πρόσωπα που θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο.
 
Βρήκε τους 10 στους οποίους μπορούσε να χορηγηθεί το εμβόλιο, ωστόσο ο ένας ακύρωσε το ραντεβού την τελευταία στιγμή και τότε ο γιατρός αποφάσισε να δώσει στη σύζυγό του εμβόλιο που, όπως λέει, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Μία εβδομάδα αργότερα ο γιατρός, που ειδικεύεται σε επείγοντα περιστατικά, απολύθηκε, με εισαγγελέα να του προσάπτει κατηγορίες κλοπής εννέα δόσεων, το Δικαστήριο ωστόσο απέρριψε την υπόθεση.

Μετά την περιπέτειά του, πάντως, που του στοίχισε τη δουλειά ο γιατρός επιλέγει να στέκεται στην ίδια θέση και να μιλά για καλή πράξη...

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR