Health

Κορονοϊός: Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων μειώθηκε κατά 16% παγκοσμίως

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων κορονοϊού που αναφέρθηκαν παγκοσμίως μειώθηκε κατά 16% στα 2,7 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα . Ο αριθμός των αναφερόμενων θανάτων μειώθηκε επίσης μέσα σε μια εβδομάδα, κατά 10% σε 81.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη με βάση τα στοιχεία της Κυριακής.

Διψήφια ποσοστιαία μείωση στις νέες περιπτώσεις καταγράφηκε σε πέντε από τις έξι περιοχές του ΠΟΥ , μόνο στην ανατολική Μεσόγειο σημειώθηκε αύξηση κατά 7%. Στην Αφρική και τον Δυτικό Ειρηνικό, οι αριθμοί μειώθηκαν κατά 20% την περασμένη εβδομάδα, στην Ευρώπη κατά 18%, στη Βόρεια και Νότια Αμερική κατά 16% και στη Νοτιοανατολική Ασία κατά 13%.

 

Γερμανός παθολόγος: οι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω του κορονοϊού

 

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων στις οποίες άτομα που έχουν μολυνθεί με Corona πεθαίνουν, ο ιός είναι ο λόγος για τον θάνατό τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής παθολόγο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Augsburg. "Οι περισσότεροι από αυτούς θα μπορούσαν ακόμα να ζήσουν εάν δεν είχαν μολυνθεί με τον κορονοϊό ", δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παθολογίας και Μοριακών Διαγνωστικών, Μπρούνο Μάρκλ στην "Augsburger Allgemeine"

Η κλινική έχει καταγράψει περισσότερους από 100 νεκρούς λόγω Covid 19, όπως επιβεβαιώθηκε εκεί.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR