Health Sciences

Βρέθηκε ουσία που αυξάνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού κατά δέκα φορές

Αμερικανοί επιστήμονες από την ElicioTherapeutics έχουν αναπτύξει μια ένωση AMP-CpG, η οποία αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονoϊού . Κατευθύνει τη δραστική ουσία των φαρμάκων απευθείας στους λεμφαδένες, όπου παράγονται αντισώματα.

Η εξέλιξη περιγράφεται στο υλικό του περιοδικού Science Advances .

Η ένωση AMP-CpG αναφέρεται σε ανοσοενισχυτικά , δηλαδή ουσίες που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της ανοσοαπόκρισης όταν χορηγούνται ταυτόχρονα με ένα ανοσογόνο. Η χρήση της ένωσης βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε σύγκριση με την τυπική μέθοδο, όταν η ουσία "περιπλανιέται" μέσω της κυκλοφορίας του αίματος έως ότου "προσκρούσει" στα επιθυμητά κύτταρα. Λόγω της επίδρασής του, είναι δυνατόν να μειωθεί η δόση των εμβολίων κατά δέκα φορές, διατηρώντας ταυτόχρονα το ίδιο επίπεδο προστασίας.

Η επίδραση της ουσίας έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια. Ωστόσο, τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι όταν τα τρωκτικά ανοσοποιήθηκαν με ένα εμβόλιο που περιείχε AMP-CpG, η ανοσοαπόκριση των Τ-κυττάρων τους ήταν περισσότερο από 25 φορές υψηλότερη από ότι σε ποντίκια που εγχύθηκαν με το ίδιο αντιγόνο εμβολίου με τυπική κλινική στυπτηρία ως ανοσοενισχυτικό .

Είναι ενδιαφέρον ότι το AMP-CpG δημιουργήθηκε αρχικά για εμβόλια καρκίνου, αλλά οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση του κοροναϊού.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η προσθήκη του ανοσοενισχυτικού AMP-CpG θα μειώσει σημαντικά τη δόση των εμβολίων κορονοϊού.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR