USA

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν και τη Γερουσία, ελέγχουν όλο το Κογκρέσο: Αναβαθμίζεται ο γερουσιαστής Μενέντεζ

Οριστικά, οι Δημοκρατικοί κυριαρχούν πλήρως στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ καθώς μετά από πολλά χρόνια ελέχγουν και τη Γερουσία εκτός από τη Βουλή.

Μία σημαντική εξέλιξη μετά τη νίκη στη Γερουσία, είναι ότι ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ θα ειναι ο νέος πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν σήμερα και τη δεύτερη έδρα για τη Γερουσία των ΗΠΑ στις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τζόρτζια, δίνοντας στο κόμμα τον έλεγχο του σώματος και ενισχύοντας τις προοπτικές του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη φιλόδοξη νομοθετική ατζέντα του.

CONTINUE READING

Ο Δημοκρατικός Τζον Όσοφ συγκεντρώνει το 50,3% και ο Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Περντιού το 49,7% με καταμετρημένο το 98% των ψήφων που υπολογιζόταν ότι θα κατατεθούν στην πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας Edison Research.

Το προβάδισμα του Όσοφ είναι μεγαλύτερο από εκείνο που απαιτείτο προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ανακαταμέτρηση και η Edison ανέφερε ότι η διαφορά του από τον αντίπαλό του αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR