Society
Updated at:

Κορονοϊός: Σε οριακή κατάσταση η Θεσσαλονίκη

Σε συναγερμό εχουν τεθεί οι μονάδες υγείας της επικράτειας, καθώς ολόκληρη η χώρα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια υγειονομική περιφέρεια οσον αφορά τη νοσηλεία ασθενών με κορονοιό.

Η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη κρίνεται πολύ σοβαρή και αποφασίστηκε η ενεργοποίηση έως την Κυριακη 50 νέων κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα που εφημερεύει το Ιπποκράτειο, θα καλύψει επικουρικά και θα στηρίξει την εφημερία και το Διαβαλκανικό Κέντρο.

Έξω απο τα νοσοκομεία της πόλης έχουν εγκατασταθεί υποστηρικτικά σκηνές και λυόμενα περίπτερα τα οποία παραχώρησε η ΔΕΘ, ενώ μελετάται σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο εγκατάστασης κλινικών ΜΕΘ στο Βελλίδειο Συνέδριακο Κέντρο. 

CONTINUE READING

Πληροφορίες ακόμη ανέφεραν ότι το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο που διαθέτει ήδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπόγειο - πυρηνικό καταφύγιο, ενώ ειναι έτοιμο το σχεδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή και αλλού.  

 

''Οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία στην Ιταλία και το Μπέργκαμο''  

 

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα του lockdown για τον κορονοϊό έχουν τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς αυτά δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς, αναφορικά με την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού. 

Αντίθετα τα στοιχεία τόσο του ΕΟΔΥ όσο και του ΑΠΘ, χτυπούν το καμπανάκι του συναγερμού για το μέλλον των νοσοκομείων της πόλης, των ΜΕΘ αλλά πάνω από όλα των πολιτών της.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μάλιστα, περιέγραψε με έντονο τρόπο το πώς είναι πιθανό να εξελιχθεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: «Οι εικόνες δεν απέχουν πολύ από εκείνες στα νοσοκομεία στην Ιταλία και το Μπέργκαμο».

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR