Καμπάνες κινδύνου κτυπούν δυνατά από Ρώσο συνταγματάρχη ε.α., ο οποίος είναι φυσικά μέλος ισχυρού αμυντικού ινστιτούτου που έχει επιρροή στα γεωπολιτικά σχέδια της χώρας, αλλά και από τον αραβικό σύνδεσμο, για έναν τρομερό γενικευμένο πόλεμο σε Καύκασο και Α.Μεσόγειο με ευθύνη Ερντογάν, ο οποίος θα συμπαρασύρει μάλιστα και πολλές χώρες.
Μιλάμε για την πραγματική εικόνα, που είναι απόρροια της τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ και την οποία φέρεται να αγνοεί ο Πούτιν.
Κάτι αντίστοιχο είχε πράξει και ο στυγνός Ι.Στάλιν το 1940, υπολογίζοντας στην "φιλία" του Αδόλφου και έπεσε στην παγίδα που παρολίγον να στοιχήσει την τύχη της ίδιας της χώρας του.
Ο Ρώσος ανώτερος αξιωματικός δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι “η Τουρκία μπορεί να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτικοποιημένη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως πρόσχημα για να κλονίσει την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Ρωσία. Ειδικότερα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Βόρειο Καύκασο (Τσετσένοι). Ο συνταγματάρχης ε.α. Alexander Zhilin είναι πεπεισμένος μάλιστα για αυτό.
«Το Καραμπάχ είναι πρόσχημα για να δοκιμαστεί η αντοχή της Ρωσίας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μπορεί πραγματικά να εξαπολύσει έναν πόλεμο στον Νότο και έπειτα στον Βόρειο Καύκασο. Είναι πολύ επικερδές για τον ίδιο, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες κοινότητες Αζέρων και Αρμενίων μέσα στη χώρα μας», δηλώνει ο ίδιος.
Μιλάμε δηλαδή για μια πιθανή εσωτερική σύγκρουση δύο εθνοτήτων μέσα στο ρωσικό έδαφος, με ανυπολόγιστες συνέπειες αν προστεθούν και οι Τσετσένοι.
Παράξενο πάντως διότι σύμφωνα με άρθρο μας, κάτι αντίστοιχο είχε ανακοινώσει και αμερικανοεβραϊκό ινστιτούτο πριν λίγες ημέρες αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “υπάρχει περιθώριο να εξεταστεί σε ad hoc βάση κατά πόσον η Μόσχα μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των τουρκικών φιλοδοξιών, οι οποίες αργά ή γρήγορα μπορεί να προκαλέσουν αναταραχές ακόμη και μεταξύ των μεγάλων μουσουλμανικών μειονοτήτων της Ρωσίας”.
“Η Ρωσία έκανε το σωστό προς το παρόν προσπαθώντας να διαδραματίσει έναν ειρηνευτικό ρόλο στην σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη συγκατάθεση του Μπακού και του Ερεβάν όμως.
Είμαι όμως πεπεισμένος ότι, ο Ερντογάν θα ασκήσει ισχυρή πίεση στον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι. Αλίγιεφ και δεν θα το επιτρέψει (όπως και έγινε με την αποπομπή του Αζέρου ΑΓΕΕΔ προχθές).
Η Ρωσία πρέπει να επιβάλει τότε σκληρούς όρους αποστέλλοντας αιφνιδιαστικά ειρηνευτικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Πρέπει να δηλώσουμε σθεναρά και με σαφήνεια και στις δύο πλευρές ότι αν υπάρξουν κάποιες προκλήσεις εναντίον των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, τότε εμείς θα κτυπήσουμε στο ψαχνό και αυτό θα έχει αντίκτυπο”, τόνισε ο Ρώσος εν αποστρατεία αξιωματικός.
Τρομερά πράγματα όντως και κυρίως τρομερά παιχνίδια από τουρκικής πλευράς.
Ο Αραβικός σύνδεσμος κρούει και αυτός καμπάνες κινδύνου για την τουρκική επέμβαση.
“Οι τουρκικές επιχειρήσεις στον Καύκασο, και την Ανατολική Μεσόγειο «δεν θα τελειώσουν καλά», δήλωσε ο επικεφαλής του Αραβικού συνδέσμου.
“Ο ρόλος της Τουρκίας στην αύξηση της περιφερειακής έντασης στον Καύκασο και στις περιοχές της Μεσογείου «δεν θα τελειώσει καλά» για καμία περιοχή. Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια ομάδα διαφορών με περιφερειακές χώρες και υπερδυνάμεις, σε βαθμό που δεν θα τελειώσει καλά για αυτήν ή την ηγεσία της», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας με Αίγυπτο, Συρία, Ιράκ και Λιβύη» και τις εντάσεις της Άγκυρας με Ελλάδα και Κύπρο για τους υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με την παρέμβαση της Τουρκίας στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.
«Με ενοχλεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν μισθοφόρους για να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας ... Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι Σύριοι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν σε περιπτώσεις που δεν σχετίζονται με την Τουρκία», είπε ο Aboul Gheit.
Περίπου 900 Σύριοι μισθοφόροι έχουν μεταφερθεί στο Αζερμπαϊτζάν από τουρκικές εταιρείες ασφαλείας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Πολέμου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Τον περασμένο μήνα, ο Αραβικός Σύνδεσμος εξέδωσε δήλωση, καταδικάζοντας τις δραστηριότητες της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.
Πιθανόν λοιπόν ο σουλτάνος Ερντογάν να αποτελεί όργανο κέντρων εξουσίας που θέλουν να βάλουν “φωτιά” σε ολόκληρη την έκταση του νοητού τόξου από τον Καύκασο μέχρι την Α.Μεσόγειο αλλά και την Βόρεια Αφρική, τα οποία κέντρα πιθανότατα να έχουν έδρα στην κινεζική επικράτεια, δρώντας για τα δικά τους πάντα συμφέροντα. Άλλωστε Τουρκία και Κίνα έχουν μια πολύ ισχυρή και σημαντική συμμαχία η οποία δεν είναι ορατή στο φως ακόμη.
Tαυτόχρονα σοκαρισμένοι είναι οι Τούρκοι από χάρτη Γάλλου δημάρχου, ο οποίος παρουσιάζει την ανατολική Τουρκία ως δυτική Αρμενία.
Ο χάρτης εμφανίστηκε σε χώρο όπου γίνεται έρανος για τους αμάχους του Αρτσάχ