USA

Κέντρο Biden: "Οι προκλήσεις της Τουρκίας χρειάζονται ισχυρή αντιμετώπιση"

Ο πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Διπλωματίας και Παγκόσμιας Συνεργασίας του Penn Biden, Μάικλ Κάρπεντερ, έκανε λόγο για μία ηχηρή νίκη της Αθήνας απέναντι στην Άγκυρα, με την απόφαση της τελευταίας να κάνει πίσω στις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Τονίζει ότι η απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει την έρευνα για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο είναι μια διπλωματική νίκη για την Αθήνα που δείχνει την ανάγκη για ισχυρή αντίδραση ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιτυγχάνει μια σημαντική διπλωματική νίκη με την κλιμάκωση των εντάσεων με την Άγκυρα», δήλωσε ο Κάρπεντερ , Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Διπλωματίας και Παγκόσμιας Συνεργασίας του Penn Biden, την Τετάρτη.

«Κοιτάζοντας μπροστά, οι ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια ισχυρή, συντονισμένη ανταπόκριση ΗΠΑ-ΕΕ», πρόσθεσε ο Carpenter, σχολιάζοντας έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Deutsche Welle σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή.

https://twitter.com/mikercarpenter/status/1288221893867307010

 

Ο Κάρπεντερ έχει ιατελέσειαναπληρωτής βοηθός γραμματέας άμυνας για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρασία από το 2015 έως το 2017. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR