World

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι Τουρκικοί S-400: Εικονική επίθεση σε F-16 και F-4 Phantom II από την Άγκυρα

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε ο Ερντογάν, όπου με την κίνησή του, δείχνει πως κάνει ότι θέλει.

Η Τουρκία διεξήγαγε δοκιμές των πυραυλικών συστημάτων S-400 χρησιμοποιώντας ως στόχους αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη! 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Fighter Jets World , το ρωσικό σύστημα S-400, το οποίο βρίσκεται στην αεροπορική βάση Murted, εκτόξευσε πυραύλους εναντίον μαχητικών F-16 Viper και F-4 Phantom II.  

Tι πρέπει όμως να προσέξουμε όμως εδώ. Ότι οι δοκιμές έγιναν κατά F-16. T συγκεκριμένα μαχητικά τα έχει φυσικά και η χώρα μας, οπότε η Άγκυρα θέλει τα τεστάρει τους S-400.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, οι δοκιμές θα συνεχίσουν μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, όταν τα ρωσικά συστήματα θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τα αποτελέσματα των δοκιμών παραμένουν μυστικά. 

CONTINUE READING

Δηλαδή με λίγα λόγια, η Τουρκία έκανε εικονική επίθεση κατά μαχητικών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ! 

Προβλήματα για την τουρκική ΠΑ 

Η απόλυση εκατοντάδων πιλότων F-16 από την τουρκική κυβέρνηση μετά από την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2016 έχει τραυματίσει σοβαρά τις στρατιωτικές της δυνατότητες και αυτό είναι που βρίσκεται πίσω από το ενδιαφέρον της Τουρκίας για απόκτηση συστημάτων αεροπορικής άμυνας, έγραψε ο αναλυτής άμυνας Μάικλ Πεκ για το «the National Interest» τη Δευτέρα.

«Οι πιλότοι των μαχητικών δεν είναι φτηνοί», ανέφερε ο Πεκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η εκπαίδευση ενός νέου πιλότου για να πετάξει ένα αεροπλάνο όπως το F-35 κοστίζει 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η πολυετής εμπειρία ενός βετεράνου πιλότου είναι ανεκτίμητη.

«Ωστόσο, στο όνομα της πολιτικής, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει καθαρίσει την αεροπορική της δύναμη τόσο άσχημα που δεν μπορεί να πετάξει τα μαχητικά της αεροσκάφη F-16».

CONTINUE READING

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε χιλιάδες στρατιωτικούς για σχέσεις τους με το κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Με περισσότερους από 300 πιλότους να έχουν εκδιωχθεί, η τουρκική κυβέρνηση άρχισε να ψάχνει στο εξωτερικό για να καλύψει το έλλειμμα, αναφέρει ο Πεκ. Όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν το αίτημα της Τουρκίας για αποστολή εκπαιδευτών πτήσης. Στη συνέχεια, η Τουρκία ζήτησε βοήθεια από το Πακιστάν, το οποίο επίσης πετά F-16, αλλά ούτε αυτό δεν λειτούργησε, γράφει ο αναλυτής, επικαλούμενος έκθεση του Atlantic Council.

Η εξασθενημένη αεροπορία μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία ξαφνικά ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει πυραυλικά συστήματα, υποστηρίζει ο αναλυτής.

Η Τουρκία αγόρασε ρωσικά συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 παρά τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον και τις απειλές κυρώσεων. Η Άγκυρα υπέγραψε επίσης συμφωνία με τη γαλλο-ιταλική εταιρεία κατασκευής πυραύλων Eurosam για την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

 

https://twitter.com/RTarabic/status/1280481880798826497https://twitter.com/TheArabSource/status/1280481753384222722https://twitter.com/ahval_en/status/1280456032230268928

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR