Υγεία

Άνοια: Από κόκκινο σε λευκό - Η διατροφική στροφή που σώζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσίδα γαστρεντερολόγος, διατροφολόγος και ψυχολόγος διατροφικής συμπεριφοράς Nuria Dianova ανέφερε ποιο κρέας μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.

Σύμφωνα με αυτήν, το κοτόπουλο έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το βοδινό, το χοιρινό και άλλα είδη κόκκινου κρέατος, αναφέρει το Radio 1.

Σύμφωνα με την γιατρό, το κοτόπουλο συγκρίνεται ευνοϊκά με άλλα είδη κόκκινου κρέατος λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες και της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Το κρέας κοτόπουλου περιέχει έως και 100 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια προϊόντος, η οποία απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό, καθώς και πολύ σίδηρο.

Η διατροφολόγος σημείωσε ότι οι ενδοκρινολόγοι συνιστούν τον περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και συχνότερα τη συμπερίληψη του κρέατος πουλερικών, συμπεριλαμβανομένης της γαλοπούλας, στη διατροφή. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης διαβήτη και στη βελτίωση του μεταβολισμού.

Ο γιατρός ανέφερε επίσης επιστημονικές συστάσεις για τη διατροφή για την πρόληψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Συμβουλεύουν να τρώτε κόκκινο κρέας όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα και πουλερικά τρεις έως πέντε φορές.

Επιπλέον, τόνισε ότι το κοτόπουλο πρέπει να συμπεριλαμβάνεται πιο συχνά στην καθημερινή διατροφή για τη συνολική βελτίωση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ