Αποτελεί βασικό συστατικό της σύγχρονης διατροφής και όσοι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορούν να καταναλώνουν αυτή την τροφή σε καθημερινή βάση.
Η συγκεκριμένη τροφή είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν υγεία. Είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, αναφέρει η ιστοσελίδα oloygeia.gr
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, εμποδίζει τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων και προστατεύει τη μνήμη. Βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα και κάνει καλό στην καρδιά. Παράλληλα σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αποτελεί τον τέλειο σύμμαχό σας στην απώλεια βάρους.
Είναι τέλεια τροφή για τα smoothies σας, τα υγιεινά σας γλυκά και μπορεί να αποτελέσει επίσης μια εξαιρετική απόλαυση για πρωινό ή απογευματινό σνακ.
Η νούμερο 1 τροφή: το αμυγδαλοβούτυρο
Το αμυγδαλοβούτυρο παρασκευάζεται με την άλεση των αμυγδάλων και την εξαγωγή των φυσικών ελαίων. Στη συνέχεια, δημιουργείται ένα κρεμώδες (ή τραγανό, αν θέλετε) βούτυρο.
Είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και καλά λιπαρά, χάρη στο βασικό του συστατικό, τα αμύγδαλα και κάνει καλό στον οργανισμό και την υγεία σας.
Τα οφέλη του αμυγδαλοβούτυρου για την υγεία:
- Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες
- Βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους
- Κάνει καλό στην καρδιά
- Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη
- Κάνει καλό στο έντερο
- Προστατεύει τη μνήμη
1.Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες
Το σώμα σας θα απολαύσει τα οφέλη των 7 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση των οστών, την ενδυνάμωση των μυών, την αναγέννηση και την αποκατάσταση των ιστών. Τα μαλλιά και τα νύχια σας είναι επίσης φτιαγμένα με πρωτεΐνη, οπότε για γερά μαλλιά και νύχια πρέπει να καταναλώνετε αμυγδαλοβούτυρο.
Επίσης, η πρωτεΐνη μαζί με τη βιταμίνη Β στο βούτυρο αμυγδάλου χρησιμεύουν ως καύσιμο για την ενεργοποίηση του σώματος ώστε να συνεχίσετε για περισσότερο χρόνο. Σας δίνει ενέργεια και αυτό καθιστά το βούτυρο αμυγδάλου ιδανικό για τις προπονήσεις σας.
2. Βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους
Η καλή ποσότητα υγιεινών λιπαρών και φυτικών ινών στο βούτυρο αμυγδάλου μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Βοηθάει στην καταστολή της όρεξης και σας κρατάει χορτάτους από το ένα γεύμα στο άλλο χωρίς την ανάγκη για μια λιχουδιά στο ενδιάμεσο. Αυτό είναι χρήσιμο αν χωρίζετε τα γεύματά σας και παρακολουθείτε την πρόσληψη τροφής για να διαχειριστείτε ή να χάσετε βάρος.
3. Κάνει καλό στην καρδιά
Τα αμύγδαλα, το κύριο συστατικό του βουτύρου αμυγδάλου, έχει αποδειχθεί ότι κάνουν πολύ καλό στην καρδιά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα καλά λιπαρά στα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο αίμα.
4. Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη
Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι μια διατροφή πλούσια σε αμυγδαλοβούτυρο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Αυτό βοηθά στη διατήρηση των κανονικών επιπέδων σακχάρου και στην πρόληψη του διαβήτη.
5. Κάνει καλό στο έντερο
Μελέτες δείχνουν ότι τα αμύγδαλα τρέφουν τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερό σας, χρησιμεύοντας ως πρεβιοτικά. Τα πρεβιοτικά είναι τύποι διαιτητικών ινών που τροφοδοτούν το έντερό σας με υγιή βακτήρια. Με τη σειρά τους, όλα αυτά τα υγιή βακτήρια παράγουν θρεπτικά συστατικά που διασφαλίζουν ότι έχετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα.
Το να έχετε ένα υγιές έντερο είναι απαραίτητο για την ευημερία σας. Συμβάλλει σε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιωμένη διάθεση και αποτρέπει μια πληθώρα ενοχλητικών (έως σοβαρών) προβλημάτων, όπως στομαχικές διαταραχές, διαταραχές ύπνου και αύξηση βάρους.
6. Προστατεύει τη μνήμη
Το αμυγδαλοβούτυρο είναι πλούσιο σε L-καρνιτίνη, μια βάση για την οικοδόμηση των χημικών αγγελιοφόρων στον εγκέφαλο. Αυτό, μαζί με τη ριβοφλαβίνη που υπάρχει στο βούτυρο αμυγδάλου, βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης, της μνήμης και της λειτουργίας του εγκεφάλου.
Παράλληλα το αμυγδαλοβούτυρο περιέχει βιταμίνη Ε, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που επιβραδύνει τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων που μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη. Επίσης, και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχει τα αμυγδαλοβούτυρο συμβάλλουν στην καθυστέρηση της εγκεφαλικής παρακμής που σχετίζεται με την ηλικία και δρουν ως αντιοξειδωτικά στον εγκέφαλο για τη μείωση της φλεγμονής.
Τον εγκέφαλο βοηθά και ο ψευδάργυρος που βρίσκεται άφθονος στα αμύγδαλα. Είναι ένα μέταλλο που είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο μπορεί να αποτρέψει βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις που βλάπτουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, ενώ «θαυματουργή» είναι και η βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στην παραγωγή χημικών ουσιών- νευροδιαβιβαστών που βελτιώνουν την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.
Το αμυγδαλοβούτυρο, λοιπόν, βελτιώνει τον γλυκαιμικό σας έλεγχο, σας κρατά πνευματικά σε εγρήγορση, σας βοηθά να περιορίσετε την όρεξή σας και να δείχνετε νέοι. Όλοι σπουδαίοι λόγοι για να το συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας!