Κοινωνία

Motor Oil: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Ηλέκτωρ από την Γενική Συνέλευση

Tο ποσοστό απαρτίας διαμορφώθηκε σε 71,27% δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 50 του νόμου 4548/2018 δεν ελήφθη υπόψη το ποσοστό των ίδιων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία.

Ειδικότερα, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Motor Oil παρείχε τη συναίνεσή της για την αγορά από την εταιρεία MANETIAL LIMITED, 100% θυγατρικής της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., του συνόλου των μετοχών κυριότητος ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. εκδόσεως ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 94,44% του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας.

Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την κατάρτιση του Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας (Share Purchase Agreement) της 3ης Ιουλίου 2024 μεταξύ της εταιρείας MANETIAL LIMITED, 100% θυγατρικής της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.

Τέλος, τη συναίνεσή της παρείχε η Γενική Συνέλευση για την κατάρτιση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ή/και της MANETIAL LIMITED όλων των απαραίτητων συμβάσεων, την υπογραφή όλων των αναγκαίων εγγράφων και τη διενέργεια των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να καταρτίσει η  MANETIAL LIMITED τα παραπάνω συμφωνητικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ