Ο ίδιος υπήρξε στενός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση και είχε γνωρίσει τόσο τη Μαρία Κάλλας όσο και την Τζάκι Κέννεντι.
Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε μιλήσει για τη βαθιά φιλία του με τον Αριστοτέλη Ωνάση, λέγοντας πως ήταν ο προσωπικός… διασκεδαστής του Έλληνα κροίσου. Ο τραγουδιστής είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη: «Ο Αρίστος με ξεχώριζε και η Μαρία (Κάλλας) μού έλεγε “τι γλυκά που τραγουδάς Σταμάτη”. Με τη Μαρία δεν ήταν εύκολο να μιλήσει κάποιος, δεν συζητούσαμε πολύ, λίγα πράγματα. Της χάρισα όμως έξι long play δικά μου τα οποία άκουγε όταν ήθελε να ξεκουραστεί. Χάρηκα που είχα την τύχη να γνωρίσω μια τέτοια κυρία».
Όπως είχε αποκαλύψει, ο ίδιος τραγουδούσε και από κάτω ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκλεινε συμφωνίες δισεκατομμυρίων…
Μάλιστα, είχε περιγράψει πως πολλές φορές ο Ωνάσης έστελνε τον οδηγό του για να τον πάρει για τον Σκορπιό παρά το γεγονός ότι μόλις είχε γυρίσει σπίτι του: «Ξυπνήστε τον, είναι το αυτοκίνητο από κάτω, πρέπει να έρθει γιατί έχουμε καλεσμένους στον Σκορπιό».
Μια από τις φορές που ο Ωνάσης ήθελε τον Σταμάτη Κόκοτα στην παρέα του, έστειλε ιδιωτικό ελικόπτερο να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στον Σκορπιό για να μάθει στην Τζάκι Κέννεντι συρτάκι…
«Ήμουν ο διασκεδαστής του. Έτυχε να κάνουμε πολλές παρέες με πολύ δύσκολους ανθρώπους, από βασιλιάδες και βάλε. Μέχρι την ημέρα που έφυγε από αυτόν τον κόσμο, ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι. Ήταν καλός άνθρωπος, ένας λεβέντης και μισός. Όταν έβλεπε ότι κάποιος με ενοχλούσε, πήγαινε κοντά του και τον έδιωχνε», έχει πει ο Σταμάτης Κόκοτας σε πρωινή εκπομπή.
Ήταν τέτοια η φιλία τους, που μετά τη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού «Γιε μου, γιε μου» πολλοί είπαν πως γράφτηκε για τον γιο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρο που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα. Ωστόσο, το τραγούδι γράφτηκε από τον Λευτέρη Παπαδόπουλο για έναν πατέρα που βλέπει τον γιο του να πεθαίνει από τα ναρκωτικά.
H σπάνια Lamborghini
Ενδεικτικό της μεγάλης φιλίας του ήταν το γεγονός ότι το 1969 ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε και δώρισε στον Σταμάτη Κόκοτα μια από τις 140 Lamborghini Miura S. Ο Ωνάσης είχε ζητήσει να αλλάξει το πράσινο χρώμα του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου σε καφέ, ενώ είχαν τοποθετηθεί και αλουμινένιες λεπτομέρειες.
Μόλις λίγα χρόνια αργότερα ο κινητήρας παρουσίασε μηχανική βλάβη. Βρισκόταν για χρόνια στο υπόγειο γκαράζ του Χίλτον, ενώ το 2012 πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 320.000 ευρώ.
Το πλοίο Stacoco
Από τον Αριστοτέλη Ωνάση φαίνεται πως εμπνεύστηκε και έτσι τη δεκαετία του ’70 αγόρασε το πρώτο και τελευταίο καράβι του. Επρόκειτο για ένα φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου που πήρε το όνομά του από τα αρχικά του ονόματός του STACOCO.
Ωστόσο, ένα πρόβλημα καθήλωσε το πλοίο στην περιοχή της παραλίας του Ασπροπύργου που παραμένει έως σήμερα μισοβυθισμένο και γεμάτο τσιμέντο, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη πολλοί θεώρησαν προφητική την προηγούμενη επιτυχία του «Όνειρο απατηλό» με τους στίχους «σαν πλοίο που ναυάγησε…».
Δημοτική δαπάνη από το Δήμο Ζωγράφου η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα
O Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Ελληνα τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα. Ο εκλιπών είναι παλιός Ζωγραφιώτης αλλά και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος και η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη. Με την ξεχωριστή φωνή και τα υπέροχα τραγούδια του έκανε τη ζωή όλων ομορφότερη και μας συντρόφευε μουσικά για πάρα πολλά χρόνια.
Η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα μετά από πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Θώδα και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου , θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.