Αλλαγές στο ο πρωθυπουργικό γραφείο, το γνωστό σε όλους Μέγαρο Μαξίμου έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα με στόχο την αναβάθμιση του χώρου και την προβολή έργων Ελλήνων καλλιτεχνών.
«Η φιλοσοφία μου ήταν ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό» αναφέρει η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο περιοδικό Architectural Digest και σημειώνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε να βαφτεί από το 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Σύμφωνα με την ίδια, την ανακαίνιση ανέλαβε μια ομάδα από περίπου 10 εθελοντές που δούλεψε για την αποκατάσταση τριών αιθουσών: της αίθουσας συσκέψεων, του χώρου υποδοχής και του γραφείο του Πρωθυπουργού. Για τη διακόσμηση των χώρων ζητήθηκε από Έλληνες καλλιτέχνες, συλλέκτες αλλά και από ιδρύματα να δανείσουν έργα τέχνης για μια περίοδο δύο ετών. «Η σκέψη είναι να ανανεώνουμε τη συλλογή των έργων τέχνης κάθε δύο χρόνια, ώστε να μπορούμε να αναδείξουμε το ταλέντο των Ελλήνων καλλιτεχνών τόσο στους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται το χώρο όσο και σε πολίτες».
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα υλικά και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανακαίνιση επιλέχθηκαν έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν τις παραδόσεις διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Έτσι, υπάρχει ένα τραπέζι από φυσητό γυαλί του Γιάννη Γκίκα στο σαλόνι, αλλά και ένα μαρμάρινο τραπεζάκι των αδελφών Ζωή και Νίκη Μόσκοφογλου. Η κονσόλα Aria της Ελληνίδας interior designer Rena Dumas (την οποία δάνεισαν για το Μέγαρο Μαξίμου τα παιδιά της) ακουμπάει σε έναν τοίχο στην αίθουσα συσκέψεων, ενώ μια σκαλιστή παιδική καρέκλα, δημιουργία του Σκυριανού ξυλουργού Λευτέρη Αυγοκλούρη έχει περίοπτη θέση στο σαλόνι».