Ρωσία

Ναυτική πολεμική άσκηση Ρωσίας -Ιράν και Κίνας στον Ινδικό Ωκεανό στέλνει μύνημα σε ΝΑΤΟ και Μ.Ανατολή

 Σκάφη από την Κίνα και τη Ρωσία εισήλθαν στα χωρικά ύδατα του Ιράν στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό, με σκοπό να συμμετάσχουν στην κοινή ναυτική άσκηση «Maritime Security Belt 2025».

Αυτά τα πολεμικά πλοία θα διεξάγουν ασκήσεις παράλληλα με τις ιρανικές ναυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων μονάδων από το Ναυτικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και το Ναυτικό του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς.

Η κοινή ναυτική άσκηση Ιράν-Κίνας-Ρωσίας θα ξεκινήσει την Τρίτη στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό, που φιλοξενείται από το Ναυτικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Η συνδυασμένη ναυτική άσκηση ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Τσαμπαχάρ και θα περιλαμβάνει σκάφη μάχης και υποστήριξης από τις ναυτικές δυνάμεις του Ιράν, της Κίνας και της Ρωσίας.

Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν πολεμικά πλοία από το ιρανικό ναυτικό και το ναυτικό του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), μαζί με σκάφη από τις κινεζικές και ρωσικές ναυτικές δυνάμεις.

Πρωταρχικός στόχος αυτής της κοινής άσκησης είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας στη θάλασσα και η προώθηση της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τεχεράνη, το Πεκίνο και η Μόσχα διεξάγουν κοινές ασκήσεις. Η έκδοση αυτής της ναυτικής άσκησης πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή πέρυσι, με μια τελική ναυτική παρέλαση που παρουσιάζει μια εντυπωσιακή σύνθεση πολεμικών πλοίων.

Οι κοινές αυτές ασκήσεις σίγουρα αποτελούν απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς η ενέργεια αυτή «χαλά» τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ για τη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ