Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέο επεισόδιο στην 3η τουρκική Αεροπορική βάση - Ζήτησαν από πιλότους να αφαιρέσουν patch από τις φόρμες τους

Ειδική ομάδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που μετέβη στην 3η Αεροπορική Βάση στο Ικόνιο, ζήτησε από τους Τούρκους πιλότους να αφαιρέσουν patch από τις φόρμες τους, που είχε  την υπογραφή του Μουσταφά Κεμάλ, προκαλώντας την άμεση αντίδραση τους, που έληξε με νέα διαταγή από την Άγκυρα.

Το σκηνικό μυρίζει μπαρούτι λόγω των διαδηλώσεων εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών των Κεμαλιστών, που διαδηλώνουν στην Τουρκία κατά της σύλληψης του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και της πολιτικής Ερντογάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, άμεσα εξέδωσε Φετφά, συγνώμη διαταγή ( το ίδιο είναι), με την οποία απαίτησε από τους Τούρκους ιλότους να αφαιρέσουν το σήμα στην φόρμα τους που φέρει την υπογραφή του Ατατούρκ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπαρίς Τέρκογλου δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή του Onlar TV ότι ζητήθηκε από τους Αξιωματικούς που θα συμμετάσχουν στις εικόνες που ετοίμασε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την επέτειο της ίδρυσης της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, να αφαιρέσουν το (patch) στις φόρμες τους που έφερε την υπογραφή του Ατατούρκ στα χέρια τους με την αιτιολογία ότι ήταν "κατά των κανονισμών".

Μετά την απόταξη Πέντε των Ανθυπολοχαγών από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επειδή σταύρωσαν τα ξίφη τους και είπαν «Είμαστε οι στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ» στην τελετή αποφοίτησης της Στρατιωτικής Ακαδημίας και για την απαγγελία του όρκου του Αξιωματικού, νέο περιστατικό  τραβά την προσοχή.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπαρίς Τέρκογλου εξήγησε τις λεπτομέρειες του περιστατικού που σημειώθηκε στην 3η Αεροπορική βάση στο Ικόνιο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε σε ορισμένα άτομα, μεταξύ των οποίων και στρατιώτες, να τραβήξουν βίντεο και να πάρουν φωτογραφίες με την ευκαιρία της 114ης επετείου από την ίδρυση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ειδική ομάδα κινηματογράφησης πήγε στην αεροπορική βάση της τουρκικής αεροπορίας στο Ικόνιο και είπε τα εξής: "Θα τραβηχτούν βίντεο και φωτογραφίες για να γίνει ειδικό βίντεο αφιέρωμα για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Οι λήψεις ξεκίνησαν και εκείνη την στιγμή λένε, "περιμένετε ένα λεπτό. Το σήμα στην φόρμα σας είναι αντίθετο με τους κανονισμούς".

Η ομάδα ανέφερε στους πιλότους: «Πρέπει να βγάλετε αυτό το σήμα», μιλώντας πρώτα σε έναν Υποσμηναγό.

Στη συνέχεια, Τούρκοι Αξιωματικοί συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής των πολεμικών μοιρών  αναφέρουν : "Γιατί θα αφαιρεθεί αυτό;" Λέτε ότι «είναι ενάντια στους κανονισμούς.

Τα φοράμε αυτό κάθε χρόνο. Τι είναι ενάντια στους κανονισμούς;”

Η απάντηση της τηλεοπτικής ομάδος ήταν η εξής :  «Θα έπρεπε να έχετε την τουρκική σημαία».

Οι Αξιωματικοί απάντησαν :«Υπάρχει τουρκική σημαία».

Το περιστατικό έληξε με παρέμβαση τουρ τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αλλά η οργή ξεχειλίζει στους πιλότους του Κεμάλ, που σίγουρα δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα για το καθεστώς Ερντογάν.

Από πρώτη άποψη κάποιος θα έλεγε ότι εδώ έχουμε μια μικρή παρεξήγηση, αλλά στην Τουρκία δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Οι Κεμαλιστές, μετά ειδικά και την σύλληψη του Ιμάμογλου έχουν εξοργιστεί και ο κίνδυνος για το καθεστώς Ερντογάν, θα προέλθει από αυτούς ειδικά τους οποίους έχουν γαλουχηθεί με τα ιδεώδη του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, και σαγέα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Αν υπάρχει ένα υπαρκτό σενάριο για εξέγερση και εμφύλιο πόλεμο, αυτός δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση μεταξύ Γκιουλενιστών και Ισλαμιστών, αλλά μεταξύ Κεμαλιστών και φανατικών ισλαμιστών του ΑΚΡ που θέλουν την ίδρυση Οθωμανικού Χαλιφάτου.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ