MiG-31
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Συνετρίβη ρωσικό αναχαιτιστικό MiG-31 στην Ρωσική Άπω Ανατολή

Δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν από ένα ρωσικός αεροσκάφος MiG-31 Foxhound πριν πέσει την Παρασκευή στην Ρωσική Άπω Ανατολή, αναφέρουν επίσημοι ασφαλείας.

Οι Δηλώσεις Σχετικά με την Πτώση

"Στις 2 Δεκεμβρίου, ένα αεροσκάφος MiG-31 έπεσε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης ρουτίνας. Το πλήρωμα εκτινάχθηκε," ανέφερε το γραφείο τύπου σε δήλωσή του. 

Διασωστικά ελικόπτερα στάλθηκαν στο σημείο της πρόσκρουσης, προστέθηκε.

"Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση του χωρίς φορτίο πυρομαχικών. Συνετρίβη σε ένα έρημο μέρος και δεν καταστράφηκε κάτι στο έδαφος. Βάση αρχικών πληροφοριών, ένα τεχνικό θέμα υπήρξε η εταιρεία της πτώσης," ειπώθηκε.

Ποιο Είναι το Αναχαιτιστικό MiG-31;

Το αναχαιτιστικό MiG-31 Foxhound, το οποίο ξεκίνησε να παράγεται το 1979, βασίζεται στο MiG-25. Το νεότερο αναχαιτιστικό αντικατέστησε το MiG-25 με επιτυχία. Το MiG-31 αποτελεί ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας, σχεδιασμένο να αναχαιτεί και να καταστρέφει πυραύλους cruise, δορυφόρους που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά και άλλους εναέριους στόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μέγιστη ταχύτητα πτήσης του είναι τα 3.000 χλμ/ώρα σε υψηλό υψόμετρο και τα 1.550 χλμ/ώρα σε χαμηλό υψόμετρο.

Το αεροσκάφος, το οποίο το NATO ονόμασε Foxhound, δηλαδή "Φόξχαουντ", ξεκίνησε να υπηρετεί την σοβιετική ΠΑ το έτος 1982. Για την τότε εποχή το ραντάρ Zaslon του MiG-31 ήταν η πρώτη μονάδα συστοιχίας φάσεων. Το ραντάρ αυτό είχε εμβέλεια 200 χιλιομέτρων, αποτελώντας πραγματικά ένα ιδανικό σύστημα για το νέο αναχαιτιστικό των Σοβιετικών. Άλλες δυνατότητές του περιλαμβάνουν παρακολούθηση 10 στόχων ταυτόχρονα και έλεγχο εμπλοκής με 4 από αυτούς την ίδια στιγμή.

Μέχρι το 2001, το MiG-31 ήταν το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος που παράχθηκε σειριακά και είχε ραντάρ εμβέλειας 200 χιλιομέτρων. Τότε όμως οι Ιάπωνες υιοθέτησαν το αεροσκάφος Mitsubishi F-2, το οποίο κυκλοφόρησε με ένα προηγμένο ραντάρ συστοιχίας φάσεων.  

Συνολικά πιστεύεται πως κατασκευάστηκαν 510 μονάδες αυτών των αναχαιτιστικών, με τα MiG-31 να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να αποτελούν το κύριο τμήμα της ρωσικής αεράμυνας. Σήμερα υπολογίζεται πως τουλάχιστον 300 αεροσκάφη βρίσκονται σε λειτουργία, εξοπλίζοντας περίπου 15 μαχητικά συντάγματα. Η μόνη πρώην σοβιετική χώρα που τα επιχειρεί (εκτός Ρωσίας), είναι το Καζακστάν. 

Για μείνουν επιχειρησιακά για αρκετά χρόνια ακόμη, η Ρωσία σκοπεύει να εκσυγχρονίσει όλα τα μαχητικά σε νέα πρότυπα. Οι εκδόσεις MiG-31BM και MiG-31BMS έχουν ήδη εφαρμοστεί σε πολλά αεροσκάφη της ρωσικής ΠΑ. 

GALLERY

MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
MiG-31
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ