Παγκοσμιοποίηση

Έχουν χάσει ήδη-Απαγόρευση της ΟΥΕΦΑ γνωστού τραγουδιού στο Euro 2024 λόγω διασκευής “Έξω οι ξένοι! από την Γερμανία»

Η ΟΥΕΦΑ απαγόρευσε το τραγούδι «L'amour Toujours» (Αγάπη για πάντα) που είναι γνωστό τραγούδι του 1999 που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και σήμερα, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία, λόγω της σύνδεσής του με ξενοφοβικά συναισθήματα.

 

Το τραγούδι επιλέχθηκε αρχικά από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστρίας για να παιχτεί μετά τους αγώνες της.

Το τραγούδι αυτό και τα πρόσφατα συσχετισμένα μηνύματα κατά της μετανάστευσης το καθιστούν σαφώς δυσάρεστο τόσο για τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία υπερηφανεύεται για τις «προοδευτικές» και «περιεκτικές» αξίες της, όσο και για τις εθνικές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

Η Αυστριακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε: «Η Ομοσπονδία είναι πολύ ξεκάθαρη στην υπεράσπιση της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας και της ολοκλήρωσης και δεσμεύεται στη συνύπαρξη με σεβασμό σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Μετά τα πρόσφατα επεισόδια και την κακή χρήση του, το τραγούδι, αυτό δεν θα παίζεται σε διεθνείς αγώνες της εθνικής ομάδας της Αυστρίας».

Ο δημιουργός του τραγουδιού, ο Ιταλός μουσικός παραγωγός Gigi D'Agostino, επικοινώνησε από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel για να σχολιάσει τη διαμάχη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το κομμάτι του «φτιάχτηκε ως ύμνος στην αγάπη» και είχε σκοπό «να συνδέσει τους ανθρώπους».

Τα σχόλια των χρηστών έχουν πλέον απενεργοποιηθεί στον ιστότοπο βίντεο του τραγουδιού στο YouTube.

Ο οργανισμός που ελέγχει το φετινό Oktoberfest του Μονάχου ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε επίσης να απαγορεύσει το τραγούδι.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε πρόσφατα δημόσια εναντίον του, καταδικάζοντας τα «αηδιαστικά και απαράδεκτα» συνθήματα γύρω από τη μελωδία.

Ότι όμως απαγορεύεται μεταδίδεται πιο πολύ, και γίνεται πιο δημοφιλές περισσότερο από πριν, αυτό έχει δείξει η ιστορία ειδικά στην Ευρώπη .

Όλοι αυτοί, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν τραγούδια, θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές, αντί να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στις κοινωνίες της Ευρώπης, με την μαζική μετανάστευση τόσων χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων.  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ