Το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε στόχους στο Κίεβο με τη βοήθεια drones καμικάζι, με τους οποίους η ουκρανική αεράμυνα, δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει.
«Τα συντρίμμια έπεσαν στην περιοχή Darnitsky, προκαλώντας πυρκαγιά», διαβεβαίωναν συνήθως οι αρχές του Κιέβου, ενώ οι κάτοικοι του Κιέβου γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα για πυρκαγιές και κατεστραμμένα αντικείμενα στην πόλη. Στην επίθεση συμμετείχαν περίπου είκοσι επιθετικά drones. Οι τοπικοί πόροι έδειξαν πλάνα από εκρήξεις και φωτιά.
Χθες και σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος μάζεψε αρκετές χώρες στους BRICS ( και την Τουρκία) για να συνυπογράψουν για το κοινό νόμισμα, και μια ένωση πραγματικά αντίπαλο δέος της δύσης.
Πρόκειται για ένα σχέδιο πολλών χρόνων που πιθανόν να ετοιμάζονταν από την εποχή της ΕΣΣΔ με στόχο την παντοδυναμία των ΗΠΑ.
Επειδή η Μόσχα είναι μπλεγμένη όμως με τον ουκρανικό πόλεμο, θέλει να τελειώνει μια καλή με αυτόν.
Νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν την συγκέντρωση μιας τεράστιας ρωσικής στρατιάς που αριθμεί 200.000 στρατιώτες στην Νότια Ουκρανία.
Πρόκειται για μια κολοσσιαία δύναμη 200.000 Ρώσων στρατιωτών, μαζί με χιλιάδες άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, ΤΟΜΑ, TOS-2A, που είναι συγκεντρωμένα στο νότο.
Αυτές οι δυνάμεις καλύπτουν τις κατευθύνσεις Ζαπορίζια, Δνείπερος, και Κριμαία».
"Η αναλογία των βλημάτων πυροβολικού στο μέτωπο είναι 1 προς 2. Στην αρχή του έτους ήταν 1 προς 7, το καλοκαίρι 1 προς 3", δηλώνουν πηγές.
Η τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων της Ρωσίας, για να μην γελιόμαστε θυμίζει την προετοιμασία κατάληψης του Βερολίνου το 1945, που τώρα οι ίδιοι το ονομάζουν Κίεβο, διότι εκεί θέλουν να πάνε, τουλάχιστον στα προάστια, για να τελειώνουν, αφού έχουν άλλα σχέδια όπως έδειξε και η σύνοδος των χωρών, BRICS.
Οι Ρώσοι έσπασαν την ουκρανική άμυνα και κατέλαβαν το μισό του Σελίντοβο, υψώνοντας την σημαία τους πάνω από πολυώροφα κτίρια.
Ουκρανοί στρατιωτικοί και αναλυτές του Κιέβου γράφουν για την άθλια κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τη μεγάλη προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.
Τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν στο κέντρο του Σελίντοβο, κατά μήκος του σιδηροδρόμου προς την κατεύθυνση του Βισνεβογιέ και στην περιοχή του σωρού απορριμμάτων του ορυχείου που πήρε το όνομά του.
Στο κόλπο χιλιάδες Βορειοκορεάτες με αντάλλαγμα πυρηνική τεχνολογία από την Ρωσία που θα φέρει τα πάνω κάτω στον πλανήτη
Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία εντείνεται, η Βόρεια Κορέα αυξάνει την συμμετοχή της σε αντάλλαγμα πυρηνικής τεχνολογίας από την Ρωσία για την αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού
Σύμφωνα με τον Κύριλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών άμυνας της Ουκρανίας, το αίτημα της Βόρειας Κορέας περιλαμβάνει τακτικά πυρηνικά όπλα χαμηλής απόδοσης και πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης υποβρυχίων.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η ρωσική βοήθεια στον εκσυγχρονισμό του στρατού της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Αυτή η συμφωνία μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν επισημοποιήθηκε με ένα αμοιβαίο αμυντικό σύμφωνο που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2024, σηματοδοτώντας την ολοένα και στενότερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Αυτή η συνεργασία δεν είναι καινούργια. Η Βόρεια Κορέα προμηθεύει πυρομαχικά, πυραύλους και άλλα όπλα στη Ρωσία από τον Αύγουστο του 2023, με περισσότερα από 13.000 κοντέινερ με στρατιωτικό εξοπλισμό.
Τώρα, η Πιονγκγιάνγκ φαίνεται να εντείνει την εμπλοκή της στέλνοντας στρατιώτες για να υποστηρίξουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκυ και οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες εκπαιδεύονται στη Ρωσία, με τις πρώτες αποστολές να αναμένονται τον Νοέμβριο του 2024.
Ο Ζελένσκι καταδίκασε αυτή την κίνηση, περιγράφοντας τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας ως "άλλο κράτος που συμμετέχει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας" και κάλεσε μια ισχυρή διεθνής απάντηση.
Εκθέσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι 1.500 βορειοκορεατικές ειδικές δυνάμεις έχουν ήδη φτάσει στη Ρωσία, με σχέδια για ανάπτυξη χιλιάδων άλλων.
Αυτοί οι στρατιώτες, μεταμφιεσμένοι με ρωσικές στολές, εκπαιδεύονται πριν σταλούν στην πρώτη γραμμή.
Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη στρατιωτική επέμβαση της Βόρειας Κορέας στο εξωτερικό μετά τον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του 1950.
Σε αντάλλαγμα, η Βόρεια Κορέα όχι μόνο λαμβάνει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και δυνητικά κρίσιμη υποστήριξη για τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα.
Η Πιονγκγιάνγκ αναζητά τη ρωσική βοήθεια για τη βελτίωση των τεχνολογιών διηπειρωτικών πυραύλων και άλλων προηγμένων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων επιτήρησης στο διάστημα.
Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν σημαντική απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια, ιδιαίτερα για τη Νότια Κορέα, η οποία έχει ήδη καταδικάσει την αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας έχουν σημάνει συναγερμό σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της αυξανόμενης συμμαχίας.
Αξιωματούχοι στη Σεούλ έχουν περιγράψει την ανάπτυξη βορειοκορεατών στρατιωτών ως «σοβαρή απειλή για την ασφάλεια» και προειδοποίησαν ότι η ρωσική υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι ενδέχεται να επανεξετάσουν την πολιτική τους να μην παρέχουν θανατηφόρα βοήθεια στην Ουκρανία, ανάλογα με την εξελισσόμενη κατάσταση.
Επιδιώκοντας αρχικά γρήγορες νίκες, ο Πούτιν τώρα βρίσκεται ολοένα και περισσότερο εξαρτημένος από την ξένη υποστήριξη. Εκτός από τη Βόρεια Κορέα, η Ρωσία φέρεται να έχει λάβει όπλα από το Ιράν και την Κίνα, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το γεωπολιτικό τοπίο.
Ο Πούτιν θέλει να τελειώσει με την Ουκρανία περίπου τον Φεβρουάριο κλείνοντας 2 και πλέον χρόνια από την πρώτη ρωσική επίθεση στην χώρα το 2022.