Ένοπλες Συρράξεις

Αποκάλυψη: Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προμήθευαν κρυφά όπλα τη Ρωσία - Γαλλία και Γερμανία ξεγέλασαν την ΕΕ

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν με μία φωνή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι διχασμοί εξακολουθούν να υφίστανται σε θέματα εμπορίου ενέργειας και την έκταση των κυρώσεων που θα επιβληθούν στη Μόσχα.

Ωστόσο, σε μια εκπληκτική αποκάλυψη, μαθεύτηκε ότι ορισμένοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προμήθευαν κρυφά όπλα στη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γερμανία κατηγόρησε το Βερολίνο ότι εξόπλισε τη Ρωσία ενώ αρνήθηκε να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. «Μόνο το 2020 η Γερμανία πούλησε 366 εκατομμύρια ευρώ αγαθών διπλής χρήσης στη Ρωσία. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η γερμανική πολιτική στην κρίση της Ουκρανίας είναι επαίσχυντη», ανέφερε.

Σύμφωνα με έκθεση της ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία παρείχαν στη Ρωσία 273 εκατομμύρια ευρώ (295,4 εκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτικό υλικό που πιθανότατα χρησιμοποιείται τώρα στην Ουκρανία, αποκάλυψε η αγγλική εφημερίδα The Telegraph .

Παρά το εμπάργκο σε όλη την ΕΕ στις προμήθειες όπλων στη Ρωσία που επιβλήθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, οι δύο ισχυροί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέδωσαν βόμβες, ρουκέτες, πυραύλους και όπλα στη Μόσχα.

Τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία μεσολάβησαν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Μινσκ.

Αφού ανακαλύφθηκε ότι τουλάχιστον δέκα κράτη μέλη εξήγαγαν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ (378,6 εκατομμύρια δολάρια) υλικό στον  Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγκάστηκε να κλείσει το κενό.

Οι γερμανικές και γαλλικές εταιρείες αντιπροσώπευαν το 78% των συνολικών στρατιωτικών εξαγωγών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, είχε κατηγορήσει νωρίτερα τους πρώην ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, Νικολά Σαρκοζί και Άντζελα Μάρκελ, ότι έδωσαν παραχωρήσεις στη Ρωσία και αρνήθηκαν στην Ουκρανία την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ανέφερε το France 24 .

Πριν από περίπου οκτώ χρόνια, η ΕΕ απαγόρευσε την άμεση ή έμμεση πώληση, προμήθεια, μεταφορά ή εξαγωγή στη Ρωσία όπλων και συναφούς υλικού κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυρομαχικών, στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού, παραστρατιωτικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, οι χώρες μπόρεσαν να πουλήσουν εξοπλισμό αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία, εκμεταλλευόμενες το κενό που επέτρεπε τη συνέχιση των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί πριν από την 1η Αυγούστου 2014 ή των επόμενων συμβάσεων που θα βοηθούσαν στο κλείσιμο αυτών των συμφωνιών.

Πώς η Γαλλία και η Γερμανία ξεγέλασαν την ΕΕ

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει δείξει απροθυμία να εξοπλίσει την Ουκρανία με ισχυρά και θανατηφόρα όπλα, φοβούμενος αντίποινα από τη Ρωσία. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή κοινότητα που ήδη κινητοποιεί εξοπλισμό αιχμής για την Ουκρανία δεν είναι πεπεισμένη.

Υπό την πίεση, η Γερμανία έπρεπε να τραβήξει το “βύσμα” στον αγωγό Nord Stream II , αλλά τώρα φαίνεται να χαράζει μια γραμμή.

Η κριτική στο Βερολίνο έχει αυξηθεί πάρα πολύ αφού αποκαλύφθηκε ότι οι γερμανικές εταιρείες, είχαν χρησιμοποιήσει ένα κενό σε ένα εμπάργκο της ΕΕ στις εξαγωγές όπλων στη Ρωσία, πουλώντας εξοπλισμό διπλής χρήσης στη Μόσχα για 121 εκατομμύρια ευρώ (130,1 εκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων όπλων και ειδικής προστασίας οχήματα.

Είναι ενδιαφέρον ότι, η Γερμανία είχε εκμεταλλευτεί νωρίτερα τα κενά στο καθεστώς εμπάργκο της ΕΕ κατά της Κίνας για να προμηθεύσει κινητήρες MTU για τα υποβρύχιά της. Δεν ήταν πολύς καιρός πριν, που διευκρίνιζε ότι δεν είχε πλέον καμία συναλλαγή με την Κίνα, όπως είχαν παρατηρήσει προηγουμένως οι EurAsian Times.

Το Βερολίνο δικαιολόγησε τη χρήση μιας ασάφειας στο εμπάργκο όπλων της ΕΕ το 2014, λέγοντας ότι τα προϊόντα παραδόθηκαν μόνο αφού το Κρεμλίνο υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς σκοπούς και όχι για στρατιωτικούς.

Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο 76 αδειών εξαγωγής, η Γαλλία κρίθηκε επίσης υπεύθυνη για αποστολές αξίας 152 εκατομμυρίων ευρώ (164,4 εκατομμύρια δολάρια) στη Ρωσία. Χρησιμοποιώντας ένα κενό στο εμπάργκο της ΕΕ, το Παρίσι επέτρεψε στους εξαγωγείς να ολοκληρώσουν τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί πριν από το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζί με βόμβες, ρουκέτες και τορπίλες, οι γαλλικές εταιρείες παρέδωσαν κάμερες θερμικής απεικόνισης, καθώς και συστήματα πλοήγησης για μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και ρωσικά τανκς.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, η ΕΕ έχει επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς στις εξαγωγές ειδών διπλής χρήσης στη Μόσχα, κλείνοντας ουσιαστικά το παραθυράκι. Ωστόσο, η εξαίρεση για τις πωλήσεις όπλων που είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως στη Ρωσία, δεν ανακλήθηκε παρά μόνο το πέμπτο πακέτο κυρώσεων του μπλοκ .

Όταν κατέστη σαφές ότι τα όπλα εξακολουθούσαν να ρέουν στη Ρωσία, απεσταλμένοι από την Πολωνία και τη Λιθουανία, εργάστηκαν για να αλλάξουν την αρχική δήλωση του εμπάργκο όπλων του 2014, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα μέλη της ΕΕ πούλησαν στη Ρωσία 39 εκατομμύρια ευρώ (35,7 εκατομμύρια δολάρια) σε όπλα και πυρομαχικά πέρυσι, καθώς το Κρεμλίνο προετοιμαζόταν για την εισβολή του στην Ουκρανία.

Οι χώρες επικαλούνται συχνά τη «ρήτρα του παππού» για να αποφύγουν τα εμπάργκο που έχουν θέσει οργανώσεις, κάτι που η Γαλλία επέλεξε ως διαφυγή από αυτήν την κατάσταση. Η ρήτρα παππού, είναι μια διάταξη που επιτρέπει σε έναν παλιό κανόνα να εφαρμόζεται σε ορισμένες τρέχουσες περιπτώσεις, ενώ ένας νέος κανόνας ισχύει για όλες τις μελλοντικές περιπτώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=HGDrVmV6-fM

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία, πηγαίνει σύντομα στον δεύτερο γύρο των εκλογών και αυτές οι αποκαλύψεις, ενδέχεται να έχουν κάποιο αντίκτυπο στα εκλογικά πρότυπα σε ολόκληρο τον γαλλικό πληθυσμό.

Το ΝΑΤΟ διχάζεται για τη Ρωσία;

Παρόλο που οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ομόφωνα καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη χρήση ωμής βίας και εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία, δεν υπάρχει τέλεια συμφωνία μεταξύ των συμμάχων σχετικά με την έκταση των κυρώσεων που πρέπει να επιβληθούν στη Ρωσία.

Ορισμένες χώρες όπως η Ουγγαρία, έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι δεν θα υποστήριζαν περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία που θα έπλητταν τη δική της οικονομία.

Επιπλέον, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Αυστραλία έχουν απαγορεύσει εντελώς τις αγορές πετρελαίου από τη Ρωσία, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες συνέχισαν να αγοράζουν το ρωσικό πετρέλαιο, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση της προσφοράς. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να μειωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία επέλεξαν να προμηθεύσουν όπλα στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισαν σε μεγάλο βαθμό την εξέγερση που τροφοδοτείται από τη Ρωσία στην περιοχή του Ντονμπάς, δείχνει τον ρόλο της Μόσχας στη διεθνή ολοκλήρωση, τις εμπορικές και αμυντικές σχέσεις. Ωστόσο, αυτά τα ίδια όπλα θα χρησιμοποιούσαν τώρα τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Ο Tobias Ellwood, πρόεδρος της επιτροπής άμυνας των Commons, πιστεύει ότι, στη συνάντηση του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο στη Μαδρίτη, όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να ανακοινώσουν ότι δεν θα μεταφέρουν οπλισμό στη Ρωσία.

«Αν συμφωνήσουμε ότι η Ρωσία αποτελεί τώρα υπαρξιακή απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τότε δεν υπάρχει δικαιολογία για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στη Ρωσία», είπε.

Η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Ντονμπάς έχει ενταθεί πολλαπλά τις τελευταίες ημέρες, καθώς προετοιμάζεται να καταλάβει την περιοχή από την Ουκρανία. Παρόλο που η στρατιωτική βοήθεια συνεχίζει να ρέει από ορισμένα κράτη του ΝΑΤΟ, υπάρχει πρόκληση για τους συμμάχους να βάλουν “τάξη” στο σπίτι τους και να εξασφαλίσουν συναίνεση, για να αποφύγουν τη δημόσια αμηχανία και την οργή της Ουκρανίας.

https://www.youtube.com/watch?v=tqWG2XTn268

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαλκάνια 0

Σημεία των καιρών; Το Ισραήλ κατηγορεί την Αίγυπτο για στρατό στο Σινά-Στον ουρανό του Βορονέζ εμφανίστηκαν σύννεφα σε σχήμα τεράστιου Σταυρού (Βίντεο)

Ο Ρώσος Πατριάρχης ανέφερε ότι "μυρίζει ήδη αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη”-Οι προφητείες των Αγίων της ελληνικής εκκλησίας...